Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Köfteli Erişteli Yoğurt Çorbası

Köfteli Erişteli Yoğurt Çorbası
 

Hazırlama Süresi: 30 Dakika
Pişirme Süresi: 30 Dakika
Kalori: 1 porsiyon için 200 kalori

İş sonrası pratik yemek yapmaya odaklanmanın sonucunda, çorbaları çok ihmal ettiğimi düşündüm.

Normalde saçaklı çorba yapmak niyetindeydim ancak evdeki yeşil mercimek eksikliği sebebiyle, elimdeki malzemeleri anahtar kelime olarak google'a yazdım ve bu çorbaya ulaştım. Kendisine biraz da yorumumu kattım ve sizlerle de paylaşmak istedim.

Etli çorbaları çok sevdiğim için tadını oldukça başarılı buldum. Kış için oldukça uygun bir tat.

Malzemeler
150-200 gram kıyma
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
3/4 su bardağı erişte
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
2 kaşık un
kimyon, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı yeterli hepsi için, ancak damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz)
Sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı kadar nane

Püf Noktalar
Yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için, yoğurdu kaynayan çorbaya ilave etmeden önce, sıcak çorba suyunu yoğurt ile ayrı bir kapta karıştırmalısınız. Bu karışım için büyük bir kap seçin ve yoğurdun ısısının çorbanızdan aldığınız su ile yükseldiğine emin olun. Eğer kesilme olursa, tenceredeki her şeyi ince delikli bir süzgeçten geçirin ki taneler süzgeçte kalsın, siz çorbanızı yeni bir tencereye aktarıp devam edin.

Konserve nohut kullanacaksanız nohutlarınızı çorbaya koymadan önce yıkayın.

Yapılışı
Öncelikle orta boy bir tencereye yarısından biraz fazlasını geçecek şekilde su doldurun ve bunu kaynatmaya başlayın.

Diğer taraftan kıymaya, kimyon, tuz, karabiber, pul biber ve toz biberinizi ekleyip yoğurmaya başlayın. Baharatları kıymaya yedirdiğinizde, mini misket köftelerinizi oluşturun ve 1 kaşık un ile unlanmış tabağa koyun (köftelerin hepsinin unlanmasına özen gösterin). Siz köfteleri hazırlarken bir taraftan suyu kontrol edin ve kaynamaya başladığında erişteleri atın.

Erişteler yumuşamaya başladığında köfteleri de bu suya katın. Bu esnada 2 çay kaşığı tuz ilave edin. Köfteler ve erişteler pişmeye devam ederken büyük bir kapta yoğurdu ve 1 çorba kaşığı unu çırpın, çorba suyunu da bu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yoğurtlu unlu karışım sıvı olana kadar çorba suyunu ilave etmeye devam edin. Hazır olduğunda bu karışımı çorbanıza dökün (dökme aşamasını yavaş yavaş yapın ve çorbayı karıştırın, aksi halde yoğurt kesiliyor).

En son aşamada nohutlarını ekleyin, çorbanın altını kısın ve 5 dakika kadar kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin ve nane ekleyin, sosunuzu çorbanın üzerine dökün.

Umarım seversiniz:)

 

 
Toplam blog
: 6
: 200
Kayıt tarihi
: 03.06.13
 
 

Part time aşçı, full time finansçı   ..