Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Köfteli patlıcan yemeği

Köfteli patlıcan yemeği
 

Patlıcan üstü köfte yemeği et ve sebzeyi karışık yemek isteyenler ve sulu yemek lezzeti arayanlar için aranan lezzetlerden bir tanesidir. Bu yemeği patlıcanları ve köfteleri kızartmadan yapacağınız için size yapımı son derece kolay gelecektir ve ani gelen misafirlerinize kısa zamanda yapabileceğiniz için kurtarıcı bir yemek çeşidi olacaktır.

 Malzemeler:

5-6 adet patlıcan

3 domates

4 adet yeşil biber

2 adet kuru soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1,5 tatlı kaşığı tuz

3 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı pul biber ve kuru nane

Köftesi için:

300 gram kıyma

3 dilim bayat ekmek

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber, kuru nane, kekik

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Önce yıkanmış patlıcanlar alacalı soyulur, dörde bölünür, iki parmak kalınlığında doğranır ve bol tuzlu suda siyah suyu çıkana kadar bekletilir.

Tüm köfte malzemeleri karıştırılır ve yuvarlak şekiller verilerek dinlendirilir.  Soğan rendelenir veya yemeklik doğranarak yağda kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine patlıcanlar dizilir,  üzerine tuz, toz şeker, baharatlar serpilir. Patlıcanların üzerine de dilimlenmiş domatesler ve doğranmış biberler dizilir şayet elinizde dolmalık biber kapaklarınız varsa onu da koyabilirsiniz. Suda eritilmiş salça ilave edilir, patlıcanlar pişerken yağı çekmeyeceği için pişirmek için ilave ettiğiniz suya 1 tatlı kaşığı un ilave edebilirsiniz.

En son köfteler dizilir ve çok az su ilave edilerek yemeğin suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte yemek pişirilir. Köfteli patlıcan yemeğini biraz dinlendirdikten sonra servis yaparsanız daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..