Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Kök hücrem, canım benim...

Kök hücrem, canım benim...
 

Tıp dünyasından hergün yeni ve de güzel haberler geliyor.

Okuduğumda, bütün yeni buluşların altından "kök hücre " çıkıyor. Kök hücrenin marifetleri ortaya çıktığından beri sanki tıp dünyasında yeni bir çağ başladı.

Birçok ölümcül hastalığın tedavisinde artık kök hücreler kullanılıyor. En önemlisi de insan kendisinde bulunan rahatsızlıkları, yine kendi hücreleriyle tedavi edebiliyormuş meğerse.

Bir dönem hayvanlardan alınan hücrelerle denenmiş ama her insana uyum konusunda problemler çıkmıştı. Şimdi ise öz kaynağın insan vücudu olduğu keşfedilmiş.

Son olarak Finlandiyalı bilim insanları, 65 yaşında bir hastanın karnındaki yağ dokusundan elde edilen kök hücrelerle kemik dokusu meydana getirip ve üst çeneye nakil yapmışlar.

Araştırmacılar bu çalışmayla doku hasarlarının tedavisinde yeni yollar açıldığını ve insanlar için 'ısmarlama yedek parça' ihtimalinin gerçekleşme yolunda önemli bir adım atıldığını söylemişler.

Her türlü kazada meydana gelen ve insanı neredeyse ömür boyu sakat bırakan doku hasarları artık tedavi edilebilecek. Bundan güzel haber olabilir mi?

Kök hücrelerin marifetlerine kısa bir göz atarsak, sınırsız bölünebilme ve kendini yenileme, organ ve dokulara dönüşebilme yeteneğine sahip olduklarından.. kök hücreler kanser, sinir sistemi hastalıkları (Alzheimer) ve hasarları, metabolik hastalıklar (diabet), organ yetmezlikleri, romatizmal hastalıklar, kalp hastalıkları, kemik hastalıkları ve daha birçok alanda kullanıma sahipler.

Başka hastalık kaldı mı bilmem ama bu kadarı bile, daha sağlık yaşayacağımızı garanti ediyor gibi.

Yaptığım araştırmalar sonucunda,Tümör (kanser) aşıları kanseri tedavi etmek veya kanser gelişimini engellemek amacıyla geliştirilmiş olduğunu da öğrendim. Tümör aşıları vücudun bağışıklık sistemini tümöre karşı duyarlı hale getirmekte ve bağışıklık sisteminin vücudun diğer hücrelerine zarar vermeksizin kanser hücrelerini öldürmesini kolaylaştırmaktaymış.

Tümör aşıları koruyucu aşılar ve tedavi edici aşılar olarak iki gruba ayrılıyor. Tümör aşıları çeşitli kanserlerin tedavisinde yoğun olarak kullanılmakta ve araştırma yoğun olarak devam ediyormuş.

İnsanın en önemli serveti sağlığıdır. O olmazsa hiçbir şeye, hiçbir geleceğe sahip olamayız. Ne hayallerimiz gerçekleşebilir ne de mutlu olabiliriz.

Sağlıklı ve mutlu günler sizin olsun.

Sevgimle...





 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..