Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

29 Ocak '09

 
Kategori
Kozmetik
 

Koku ve Cinsel Coşku İlişkisi

Koku ve Cinsel Coşku İlişkisi
 


Koku alma duyusuyla cinsel faaliyet arasında çok yakın bir ilişki vardır. İnsanların cinsel davranışlarında da kokunun önemli bir yeri olmuştur; bilhassa ilkel toplumlarda, cinsel davranış açısından belki de en önemli duyu budur. Bu toplumların çoğunda bitki ve hayvan dokularından elde edilen kokulu sıvı ve kremlerin, doğal vücut kokusunu güçlendirmek amacıyla insan vücuduna sürüldüğü bilinmektedir.


Buna karşılık, modern toplumlarda koku bu önemli işlevini görme duyusuna bırakmıştır. Günümüzde doğal vücut kokuları, birbirleriyle cinsel ilişki içerisinde olmayan insanlar arasında itici bir duygu uyandırmakta, lâkin sevgililere ve cinsel eşlere çekici gelebilmektedir. Her insanın kendine özgü bir vücut kokusu vardır. Cinsel olgunluk çağına erişmiş kadınların, dönem dönem "feremon" adı verilen kokulu kimyasal maddeler salgıladıkları bilinmektedir.


Yaşadığımız yüzyılın deodorant uygarlığında, piyasada, vücudun her bölgesinden gelen kokuları gizleyecek, çok çeşitli ve bol miktarda deodorant, losyon, parfüm gibi kozmetik ürünleri vardır. Parfümlerin çoğunda kullanılan en önemli unsurlardan biri "misk"dir ve bu madde de bir hayvanın "cinsel salgı bezlerinden" elde edilmektedir!.. İnsanlardaki doğal cinsel kokuları gidermek adına bir hayvanın cinsel kokularını kullanmak, kolay anlaşılır bir durum değildir. Üstelik, misk kokusu büyük ölçüde insan vücudunun kokusunu andırdığı ve birçok insana son derece erotik geldiği için, baştaki amacına da ters düşmekte, seksi kamçılayan bir etken olmaktadır.


Bir dönemin cinsel özgürleşme atmosferi, bu alanda da yeni bir durum ortaya çıkmasına neden olmuştur. Temiz ama doğal bir vücut kokusu, parfüm ve losyonlara tercih edilmektedir. Yapılan bir çok anket, bir kadının en önemli cinsel çekim unsurlarından birinin de doğal bir vücut kokusu olduğunu ortaya koymaktadır. Bu koku, kadın vücudunun bütün bölgelerinden, saçlarından, derisinden, göğüslerinden, koltuk altlarından, cinsel organlarından ve nihayet giydiği elbiselerden gelir.


Erkeklerin de kendilerine özgü doğal parfümleri vardır tabii, lâkin bu kokuya çoğu zaman iş yerinin kokusu, sigara gibileri eşlik ettiği için kadınlarınki kadar belirgin değildir. Yine de, pek çok kadın için erkeğin derisinden gelen koku, temiz olmak koşuluyla, erkeğin dış görünüşünden çok daha şiddetli bir coşturucudur.


Kuşkusuz ki, en iyi deodorant su ve sabundur. Elbette fazla terleyen insanların buna daha fazlaca başvurmaları gerekir. Üstelik, sevişmeden bir müddet evvel yapılan banyo kan dolaşımını da güçlendireceği için, cinsel isteği ve performansı yükseltecektir.


Yine de sık sık yıkanma olanağı bulamayan kişiler, kaçınılmaz olarak deodorantlara başvurmak zorunda kalacaklardır. Bu durumda, kullanılan kokunun aşırı keskin olmamasına ve vücudun doğal kokusunu andırmasına özellikle dikkat edilmelidir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..