Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '17

 
Kategori
El Sanatları
 

Kokulu taş yapımı beceri işi mi yoksa herkes yapabilir mi?

Kokulu taş yapımı beceri işi mi yoksa herkes yapabilir mi?
 

Merhaba değerli hobi severler.

Görseldeki ürünün kokulu taştan yapıldığını söylesem ve bu ürünü yapan arkadaşın bu iş için bir kalıp biraz taş tozu ve görselliğini arttırmak için metalik renklerde boyalar kullandığını söylesem ne dersiniz?

Bilmem hiç duydunuz mu kokulu taş olayını!? Son yılların trend hobilerinden olan kokulutaş yapımı artık başlı başına bir sektör haline gelmiş bulunmakta.Mevlütler,nişan,düğün,sünnet,asker uğurlamaları gibi merasimlerde ve hatta yöresel,bölgesel olarak kutlanan adetlerde dahi karşımıza kokulutaşlardan yapılmış anmalık,hediyelik ürünler çıkmakta.

Bir çok bayan önce bu işe hobi olarak başlayıp sonrasında yan gelir olsun diye devam edip en sonunda devlet destekli teşviklerden de faydalanarak kalıcı iş olarak başladıkları hobiyi sonuçlandırmaktadır.Başta facebook olmak üzere instagramda da sayfalar profiller açarak satış ve reklam ağını genişleterek daha fazla insana,alıcıya ulaşma imkanı bulabilmektedirler.Böylece özellikle kaliteli iş çıkaran arkadaşlar müşterilerinin de başka kişilere kendileri için referans olmalarından kısa sürede daha fazla alıcıya ulaşabiliyorlar.

Peki bu bir beceri işi mi? Aslında temel olarak hayır! Gerekli malzemeleri sağladıktan sonra ( taş tozu,esans,kalıp) ve belirli oranlara sadık kaldıktan sonra herkesin yapabileceği bir hobidir kokulutaş yapımı.Ama sonrasında özellikle tasarım aşamasında,işte o noktada beceri ve hayal gücü devreye giriyor ki bu ikisini birleştiremezseniz pek de fazla ileri gidemezsiniz anlık rehabilite olayının dışında .

Nereden nasıl temin edilir kalıp, esans, taş tozu? Bulunduğunuz yerleşgelerde eğer temin edebileceğiniz hobi mağazaları yok ise size internetten almanızı ama alırken de kailetelerine özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ortalama toz fiyatları 2 ile 5 tl arası değişmektedir kilogram olarak. Rengarenk taş tozu satanlar olduğu gibi sadece beyaz olarak satanlar da mevcut.Kalıp fiyatları ise 5 tl'den başlayıp 300 TL'ye kadar olanları dahi var.Örneğin görseldeki aşk ağacı ya da aşk salıncağı olarak da bilinen kokulu taş ürünün kalıbı piyasada ortalama 150 ile 200 tl arasıdır. Çok da fazla maliyetli bir hobi olmamakla birlikte içine girdikçe çıkılmaz hâl alan bir hobidir aslında.O kalıp da olsun, bu kalıptan da olsun derken bir de bakmışsınız bir dükkan açacak kadar kalıp sahibi olmuşsunuz.

Konu ile ilgili daha fazla ayrıntıya paylaşacağım linkten ulaşabilirsiniz: http://kokulutasdunyam.blogspot.com.tr/2017/

Sevgi ile...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..