Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kokundur, aklımı başımdan alan...

Kokundur, aklımı başımdan alan...
 

Bütün canlıların kendilerine ait kokuları var. Bunların içinde biz insanlar da varız. Herkesin ayrı bir kokusu olduğunu duymuştum ama bu kokuların eş seçiminde etkili olduğunu şahsen bilmiyordum.

Üstelik bu kokuyu dişiler yani biz kadınlar yayıyormuşuz ve bizim kokumuzdan etkilenen erkekler bize ilgi duyuyormuş.Tabii bu arada erkekler de koku yaymaya başlıyorlarmış.

Şöyle bir düşününce aklıma geldi...İyi güzel de ya birden çok fazla kişi bu kokumuzdan hoşlanırsa...
İşte burası çok önemli.
Seçimi yapan, her canlıda olduğu gibi kadınlar.
Kadın, kendi seçtiği kişiye kendine yaklaşması için izin veriyor.

Beyler de zanneder ki ,eşimi ben seçerim ama meğerse yanılıyorlarmış. Her ne kadar evlilik teklifi erkek tarafından yapılıyor olsa da ona bu teklifi yaptıran kadın olunca, bence hiç böbürlenmesinler.

Aslında bazı atasözlerimizde sanki bu durumu açıklıyor gibi. Hani derler ya " kızı bin kişi ister ama bir kişiye varır".

Nobel Tıp Ödüllü bir çalışmaya göre, şifresi yeni çözülen insan genomonun yüzde 3ü kokuları ayırt etmekle görevli. Bu oran az gibi görünebilir ama aslında oldukça yüksek bir oran.

Her insan genetik olarak belirlenmiş ve sadece kendine ait bir koku taşıyor. Hiçkimsenin diğerine benzer bir kokusu yok ! Düşünebiliyor musunuz çeşitliliği?
Hayatımızın aşkını da vücudundan etrafa yayılan kokudan tanıyoruz. Çünkü koku uyumu, çiftleri birbirine yaklaştırıyormuş.

Meğerse bizim ten uyuşması olarak bildiğimiz şey "koku uyuşması" ymış...

Araştırmacılar koku ile seks arasındaki ilişkiyi incelerken feromonu keşfetmişler. İsim eski Yunanca geçirmek, aktarmak anlamına gelen ferein ve heyecan anlamına gelen hormon kelimelerinden oluşuyor. Feromon, çoğu canlıda burun boşluğunun orta bölmesindeki bir yerden algılanılarak beyne iletiliyor. Bazı araştırmacılar burun içerisindeki bu bölgeyi altıncı duyu olarak tanımlıyorlar...

İşte bu feromonlar, aşık olmamızı sağlıyormuş.
Aşkın başlaması için ilk olarak karşıdaki kişinin kokusunun beynindeki aşk dürtülerinin uyarılması gerekiyor.

Peki kadının koku yolu ile karşısındaki erkeğin bağışıklık sistemi hakkında bilgi sahibi olduğunu biliyor muyunuz? İşte kadının seçimi burada başlıyormuş.

Araştırmalara göre kadın,erkeğin kokusunun kendisine uygun olup olmadığına karar verip daha sonra görüntüsüne dikkat ediyor. Zeka, güvenilirlik, iletişim, erkeğin kendinden mutlu olması kadınların aradığı özellikler. Ayrıca kadın için cinsellik son sıralardaymış...


Eş seçiminde erkeğin ise,kendisine özgü kriterleri olmadığı, biyolojik olarak güzel olana yöneldiği, çocuğunu en sağlıklı şekilde taşıyacak, besleyecek, doğuracak ve bakacak kadını aradığı belirlenmiş.

Bütün bunlar olurken her iki taraf da , duydukları koku tarafından yönlendirildiklerinin farkında değillermiş.

Herkese mutlu edecek bir koku bulmaları dileklerimle sevgiler...

ben sana aşığım
senin bir bakışına
bir tebessümüne
bir sözüne
bir tel saçına aşığım
ben sana aşığım...

ben sana aşığım
senin tenine
senin kokuna,
sana ,sadece sana
ben sana aşığım... (şairi belli değil)

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..