Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kola ve faydaları

Kola ve faydaları
 

Çok faydalı bir içecek!


TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok edecektir.

KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN: Arabanın tamponunu, kolaya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

AKÜ KUTUP BAŞLARINDAKİ ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN: Kutup başlarına bir miktar kola dokün ve bütün çapak yok olsun.

PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN: Kolaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika boyunca paslı cıvataya uygulayınız. Rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN: Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.

Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği, yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz, polen, yapışkan maddelerin çıkarılması için en iyi madde koladır.

Haa... isterseniz bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanını içersiniz. Bakin bu da bir fayda. Fayda ise eğer???

Peki nedir kolanın bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Bu içeceğin ortalama pH değeri 3.4 tür. Ve de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur.2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre kola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur. Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu. Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe kolanın içine koyun ve 10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır ... Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün... Bu kadar zararlı bir içecek nasıl olur da bu kadar bilinçsizce tüketilebilir? İşte bu bilinçsizliği önlemek için çevrenize, sevdiklerinize ve özellikle de çocuklarınıza bunları anlatın.

 
Toplam blog
: 8
: 2692
Kayıt tarihi
: 11.12.10
 
 

İşletme mezunuyum. Bir kamu kuruluşunda çalışmaktayım. İlk kitabım olan "Kadının Eti Erkeğin Serv..