Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kolajen Aşısı

Kolajen vücut tarafından doğduğumuz andan itibaren üretilen belirli bir yaşa gelindiğinde üretimi duran bir maddedir. Cilt doğal kolajenini kendisi yeniler. Kırışıklıkları yumuşatmanın yanı sıra, kolajen cilt çöküntülerini doldurabilir ve hatta yara izlerinin görünümünü önemli ölçüde azaltabilir.

Kolajen, cildin en bol proteinidir. Kemiklerinizde, kıkırdağınızda, cildinizde ve tendonlarınızda bulunur. 3 tip kolejen mevcuttur ve cilt yapılanmasında en fazla tip 2 kolejen sorumludur.Kolajen enjeksiyonları, cildin altına kolajen enjekte edilerek uygulanan estetik bir işlemdir.

Cildin ürettiği doğal kolajeninin yerini alabilirler. Belli bir yaştan sonra vücutta meydana gelen kolajen eksikliğini gidermek için uygulanır. Cildin elastikiyetinden büyük ölçüde kolajen sorumlu olduğu için bu, cildi daha genç bir görünüme kavuşturur.

Kolajen enjeksiyonları, yüzün diğer bölgelerindeki kırışıklıkları da azaltır. Örneğin; burun, göz çevresi özellikle kazayakları, ağız çevresi, kaş arasında (çatık kaş) ve alın bölgesindeki kırışıkları azaltabilir.

Yara izlerinin görünümünü azaltabilirler. Kolajen gibi yumuşak doku dolgu maddeleri, çökük veya içi boş yara izlerinin görünümünü iyileştirmek için idealdir. Kolajen salınımını ve yara izinin neden olduğu cilt dokusu kaybını canlandırmak için yara altına kolajen enjekte edilir.

Kolajen vücudun hangi bölgelerine uygulanır?

Cilde elastikiyet kazandırmak ve kırışık tedavisi için uygulanmasının yanı sıra hacim kazandırmak amacıyla da uygulanabilir. Dudaklar, yanaklar, sivilce izleri, deri çatlağı gibi cilt bozukluklarının tedavisinde uygulanabilir. Ayrıca çatlak tedavisinde de uygulanabilir.

Çatlaklar, cilt çok hızlı gerildiğinde veya küçüldüğünde ortaya çıkar. Bu, hamilelik, büyüme atakları, ani kilo alımı veya kaybı ve kas eğitimi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Çatlaklara kolajen enjekte etmek, cildin kendini iyileştirmesine ve daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Etkisi ne kadar sürer?

Enjeksiyon bölgesinin konumu ve kullanılan enjeksiyon malzemesinin türü gibi diğer faktörler, sonuçların ne kadar süreceğini tahmin edebilir. Örneğin, yüzdeki kırışıklıkları düzeltmek için 2 hafta ara ile 3-4 kez uygulayıp sonrasında yıl boyunca birkaç kez rötuş yapılması gerekebilir. Yara izini azaltmak için, yara izinin ne kadar şiddetli olduğuna bağlı olarak yılda yalnızca bir ila iki ziyaret yapmanız gerekebilir. 

Kolajen enjeksiyonlarının etkileri hemen ortaya çıkar, ancak tam sonuç için bir hafta hatta birkaç hafta sürebilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..