Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay çikolatalı yaş pasta

Kolay çikolatalı yaş pasta
 

Zamanınız yok, hatta mikser bile kullanmaya zamanınız yok, çok hızlı bir şekilde çikolatalı yaş pasta yapmak istiyorsunuz. 15 dakika içinde yapabileceğiniz benim   uyguladığım bir tarif, son derece kolay. Bunun için önce hazır bir pasta tabanı gerekli. Önceden marketten alıp derin dondurucuda bekletirseniz hem bozulmamış olur hem de hazırda olur. Markete gitmekle hem zaman kaybetmemiş hem de pastamızı çok çabuk hazırlamış oluruz.

Malzemeler:

Hazır pastaban

1 çay bardağı soğuk süt( pastabanı ıslatmak için)

1 paket 80 gramlık siyah çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin

Kreması için:

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

4 çorba kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Yapılışı:

Önce pastaban ortasından ikiye ayrılır. Bir çay bardağı süt elle çırpıştırılarak her tarafa yedirilir. Kaşıkla dökmek yerine el ayarı sütün eşit dağılmasını sağlıyor.

Daha sonra ufak bir tencerenin için 4 çorba kaşığı un koyulur. Üzerine yedire yedire 1 bardak su dökülür ve hızlı bir şekilde karıştırılarak unun pütürsüzce erimesi sağlanır zira una direk sütü koyarsak un pütür pütür olur. Kolayca eriyen unun içine 2 su bardağı soğuk süt ve 1 su bardağı toz şeker ilave edilir. Ocağın çok hızlı olmayan gözünde hızlı bir şekilde karıştırılır un topaklanmaya başladığı anda altı kısılır ve eriyince tekrar açılır.

Koyu muhallebi kıvamına gelen karışımın içine 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin ilave edilir ve yağ eriyince tekrar iyice karıştırılır. Hızlı karıştırılırsa mikser kullanmaya gerek yoktur.

Daha sonra sıcak muhallebi bir kaşık yardımı ile hazır pastabanın iç yüzüne ve en üstüne düzgün bir şekilde yayılır.

Hazırlanan pasta muhallebisi soğuması için bir kenara alınır.

Ocağın üstüne yarısı dolu bir çaydanlık koyup suyu iyice kaynatırız, çaydanlığın üstüne de ufak bir metal kaba çikolata ve bir tatlı kaşığı tereyağı koyarız ve iyice eriyene kadar karıştırırız.

Erittiğimiz çikolatayı pastanın üzerine bir kaşık yardımı ile yayarız ve pastanın kurumaması için üzerini kapatarak buzdolabında dinlenmeye bırakırız.


Afiyet olsun, mutlu günler dileğiyle sevgiyle kalın .


Sibel Koçarslan
 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..