Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay domates sosu

Kolay domates sosu
 

Buzdolabınızın en soğuk olan rafını domates soslarına ayırırsanız kavanozları hiç kaynatmadan sadece ağzı dar kapaklı pet şişelerde domates sosu yapabilirsiniz. Düdüklü tencerede çok kısa zamanda pişirdiğiniz kesilmiş domatesleri el blendırı ile sıvı hale getirdikten sonra soğutarak pet şişelere doldurup en az altı ay buzdolabınızın en soğuk rafında muhafaza edebilirsiniz.

Kolay domates sosuna alıştıktan sonra kaynatma işlemleri ile uğraşmayacak ve bu domates sosunu yapmayı alışkanlık haline getireceksiniz.

İçine biraz kırmızı pul biber, taze yeşil sivri biber, dağ kekiği koyarsanız domates sosunuzun rengi ve tadı daha güzel olacaktır.

4 kilo domates için 2,5 ve 1,5 litrelik pet şişe yeterli gelecektir bu arada domateslerinizi hiç zedelenmemiş tarla domateslerinden yapmanızı tavsiye ederim çünkü daha lezzetli oluyor.

Her hafta 4 kilodan yapsanız hem yorulmamış olursunuz hem de kışlık domates sosunuzu ekonomik ve lezzetli olarak elde etmiş olursunuz.

Malzemeler:

4 kilo tarla domatesi

2 çorba kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı kırmızı pul biber

7 adet acı veya tatlı sivri yeşil biber

7-8 diş sarımsak

Yapılışı:

Domatesler iyice yıkanır 6-7 parçaya bölünür, biberlerin sapları kesilir, sarımsakların kabukları çıkarılır ve yıkanır. Tüm malzemeler düdüklü tencereye konularak hiç su konmadan düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra ocak kısılarak 30 dakika pişirilir.

Tencerenin buharı boşaldıktan sonra pişmiş domatesler sıcakken el blendırı ile sıvı hale getirilir ve tencerenin üzerine bir kapak kapatılarak tencerenizin soğuması beklenir. Tencerenin altına koymuş olduğunuz su dolu leğen daha çabuk soğumasını sağlar ama arada bir suyu değiştirmeniz koşuluyla.

Domates sosu soğuduktan sonra bir huni yardımıyla pet şişelere doldurulur ve pet şişe kapağı sıkıca sıkıştırılarak pet şişeler buzdolabının en soğuk rafına konulur.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..