Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '06

 
Kategori
İnternet
 

Kolay erişimin kestirme yolu

Kolay erişimin kestirme yolu
 

Internet’te önemli olan "istediğiniz" ya da "ihtiyacınız olan" şeyi sağlayan uygulamaları bulmaktır.

Internet’i kullanan ve surf yapan herkes mutlaka ve mutlaka gitmesi gereken web sitesinin adresini girmek zorundadır. Eğer bu siteyi çok beğenir ve tekrar ziyaret etmeyi düşünürse bunu Sık Kullanılanlar’ına(bookmark) larına atar.

Zaman içerisinde insanların oldukça fazla siteyi Sık Kullanılanları’na atmaları farklı uygulamalrıda beraberinde getirdi;

1- Tarayıcılar(browser), Internet Explorer ve Firefox eğer bilgisayar değiştirirseniz diye Sık Kullanılanlarınızı export ve import (çıkarma ve alma) özelliklerini koydular. Böylelikle Sık Kullanılanlarımızı taşıyabilir hale geldik.

2- Bookmark Manager yazılımları çıktı. Yahoo ve Google gibi özellikle toolbar(araç çubuğu) veren siteler, size verdikleri araç çubuklarına Sık Kullanılanlarınızı aktarma özelliği getirdiler. Böylelikle dünyanın neresinde olursanız olun Araç çubuğunuza bağlandığınızda Sık Kullandığınız siztelere erişebiliyordunuz.

3- Sık Kullanılanlara daha hızlı erişmek için ise ya tarayıcımızdaki Sık Kullanılanlar(Favourites) butonuna tıklayarak tarayıcımızın sol tarafında listeliyor yada Bağlantılar(Linkler) araç çubuğuna en çok kullandığımız siteleri kaydederek interneti keşfetmeye devam ediyoruz.

Şimdi size çok enteresan bir şey önereceğim. Tarayıcınızın adres bölümüne sadece bir kelime yazarak o siteye nasıl erişebilirsiniz? (Ancak bu önerimi sadece firefox kullanıcıları uygulayabilir.) Yapmanız gerekenler;

1- Öncelikle tarayıcınızı (firefox) açınız.

2- http://www.idearef.com adresine giriniz ve üye olunuz.

3- Sitenin ana sayfasının en altında yer alan “Add to ideaREF! “ linkini mouse’unuz ile taşıyarak bağlantılar araç çubuğuna bırakınız.

4- Şimdi herhangi bir siteye girin. Ör. http://blog.milliyet.com.tr

5- Siteye girdikten sonra bağlantılar çubuğundaki Add to ideaREF! ‘e tıklayın.

6- Küçük bir kutu açılacak size kullanıcı adı ve şifreniz ile birlikte “ideaREF! Name” sorulacak.

7- “ideaREF! Name” alanına ne yazarsanız (ör. “blog”) Siz tarayıcınızın adres çubuğuna blog yazdığınızda her zaman http://blog.milliyet.com.tr adresi gelecektir.

Böylece istediğiniz siteyi sadece istediğiniz kelimeyi yazarak ziyaret edebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa bana buradan mesaj gönderebilirsiniz.

Savaş Şakar Dr. Internet

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..