Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay nar taneleme yöntemi ve narın faydaları

Kolay nar taneleme yöntemi ve narın faydaları
 

Bu pratik yöntemle artık "nar tanelemekle uğraşamam" demek yok. Faydaları saymakla bitmeyen narı, ister tanelenmiş olarak tüketin, ister suyunu sıkarak için, pek çok derdin devası. Bir narda on bardak yeşil çaya ve dört bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunduğu söylenmekte. Tabii ki, bu mucizevi meyvenin faydalarından tam olarak yararlanmak içinse, taze olarak tüketmek gerekmektedir. Narı oldum olası çok severim. Şimdiki gibi "moda meyve" olmadan önce de bol bol tüketirdim. Ama o ayıklama kısmı beni sıkıntıdan öldürürdü. Yaklaşık 8-9 önce, RTL kanalında izlediğim bir yemek pogramında, ahçının narı nasıl ayıkladığını görene kadar. Seyrettikten sonra da "bu iş bu kadar mı kolaymış?" diye günlerce kendi kendime söylenmiştim.

Bu kolay nar soyma yöntemini öğrendikten sonra da evdeki nar ve nar suyu tüketimimiz de haliyle arttı. Şimdi iki yıldır moda olunca etrafımda nar yemek isteyip de soymakta zorlandıklarını söyleyen arkadaşlarım artınca bunu sizlerle de paylaşmak istedim. İnsan kendi bilince, herkesi de biliyor zannediyor. Tabii sözüm bilenlere değil. Nar taneleri böyle hazır olunca, salatalarda ya da tatlılarda kullanmak da çok kolay oluyor. Bir de çok basit meyve salatası tarifi vereceğim ki, bayılacaksınız. Böylece dört mevsim bol bol bu şahane meyvenin keyfini çıkarın.

Hazırlanışı:

    Narları ortadan ikiye kesin. Sonra geniş bir kase içinde, taneli kısmı avucunuzun içine gelecek şekilde tutun (resimdeki gibi) ve tahta bir kaşıkla hafifçe üst kısmından vurun. Taneler hemen dökülecektir. İsterseniz taneli olarak tüketin, isterseniz taneleri katı meyve sıkacağında sıkarak bol bol suyun için. Ya da poşetleyin ve derin dondurucu da dilediğiniz zaman kullanmak üzere saklayın. Çok sulu narlarda biraz etrafa sıçrıyor. O yüzden tezgahta değilde, lavabonun içinde yaparsanız temizlik işiniz kolaylaşır.

Narlı meyve salatası:

    Bir su bardağı narı, bir su bardağı küp şeklinde doğranmış portakal ve bir su bardağı doğranmış ananasla karıştırın çukur bir kaseye koyun. Biraz sularını salmalarını bekleyin. Ardından afiyetle yiyin. Portakal nara çok yakışıyor. Suyunu da portakalla karıştırıp içebilirsiniz.

Narın faydaları:

    Nar meyvesinin yüzde 15'i karbonhidrat, yüzde 0, 8'i protein içerir, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengindir. Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur. Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller. Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler. Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir. Ayrıca nar içindeki zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir. Ciltte pürüzsüz görünüm sağlar, cilt enfeksiyonlarına iyi gelir. Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır. İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur, enerji verir, yorgunluğu giderir. Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar. İshali önler tedavide destek sağlar. Pastörizasyon işlemi ve kutuda bekleme sonucunda meyvenin besin değerinde kayıplar oluşabiliyor. Meyveyi taze olarak yemeniz veya taze sıkılmış suyunu içmeniz tavsiye edilmekte.

Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com

 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..