Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '06

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
3470
 

Kolay patates soymak için..

Kolay patates soymak için..
 

Patatesleri haşlamadan önce, tam orta yerinden bıçakla yuvarlağı tamamlayacak şekilde çizin. Yani kabuk, ince bir çizgiyle ikiye ayrılsın ama patates değil!!

Normal haşlama süresince patatesleriniz haşlanırken, içi su dolu bir kaba bolca buz atın. Bunu, patatesleri çıkartmadan beş dakika kadar önce yapın ki bu arada buzlar da biraz erisin.

Haşlanan patatesleri tek tek, buz dolu kaba atın ve 10 saniye bekledikten sonra çıkartıp patatesin iki ucundan tüm parmaklarınızla kabukları çekin. Zaten ikiye ayrılmış kabukların biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kolayca gidecektir. Ortada soyulmuş patatesiniz kalacaktır.

afiyet olsun..

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 65
Toplam yorum
: 33
Toplam mesaj
: 10
Ort. okunma sayısı
: 2653
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster