Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay profiterol

Kolay profiterol
 

İtiraf ediyorum ben bir çikolata canavarıyım... Dünyadaki bütün çikolataları yiyebileceğimi düşünürüm çikolata krizine girdiğim anlarda :))

Daha doğrusu çikolata olmazsa olmaz yiyeceğimdir ve ve çukulatayı çağrıştıran her çeşit yiyecek soframın baş tacıdır.

Ve bu kategoriden olan Profiterol de en sevdiğim tatlılardandır.

Genelde evde yapılan yiyecekler hem hijyen hem sağlık açısından tercihimdir.
Her ne kadar yemekle pek aram yoksa da hazırlayıp başkalarına sunmaktan çok keyif alırım.

Daha önceleri uğraştıran tariflerle profiterol yapardım ama bu tarifi bulduktan sonra hem çok kısa zamanda hem de bozulma riski olmadan çabucak profiterol yapmanın ve sunmanın keyfini yaşıyorum.

Yiyenlerin hepsinden de çok olumlu övgüler alıyor kolay profiterolüm.

Yaklaşık 15-20 dakikada hazırlanabiliyor ve buzdolabında bozulmadan uzun süre kalıyor ( sulanma filan olmuyor).

Paylaşması benden, hazırlayıp yemesi ya da " arkadaşım ben Ankara'dayım yap bir Profiterol gelipde yiyelim " demesi sizden afiyet olsun...

KOLAY PROFİTEROL

2 Paskalya (orta boy- el büyüklüğünde)

1 Lt. süt

5 Yemek kaşığı kakao

1 Su bardağı un

2 “ “ şeker

1 “ “ soğuk su

1 Paket vanilya

1 Çorba kaşığından az margarin

1 Poşet krem şanti (Sade)

1 litre sütün içinden aldığınız 1 bardak süt ile krem şantiyi yapın.

Paskalyaları kuşbaşı büyüklüğünde (ceviz kadar) ufak ufak doğrayın.

Krem şanti ile paskalyaları iyice karıştırıp orta boy bir servis tabağına koyup buzdolabına kaldırın.

Un, şeker, kakaoyu karıştırıp, 1 Lt.den kalan süt ile orta hararetli ateşte karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin.

Kaynamaya başlayınca içine vanilya ve yağı ilave edin altını söndürün.

Mixerle 2-3 dakika çırpıp sonra 1 bardak soğuk suyu ilave ederek 3-4 dakika daha mixerle çırpın.

Bu sosu kremşantili paskalyaların üzerine döküp onlarla karıştırın.

Üzerine Hindistan cevizi veya fındık vs. ile süsleyin.

Servis tabağıyla sofraya getirip, kaşıkla küçük tabaklara istendiği kadar servis yapın.

(yanında dondurma servisi ile de çok güzel oluyor.)

Afiyet olsunnn J))

 
Toplam blog
: 121
: 745
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

1958 Balıkesir doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü mezunu..