Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay su böreği

Kolay su böreği
 

Malzemeler :

¦ Yufka 1 kg. (6 adet)
¦ Yumurta 3 adet
¦ Süt 2 su bardağı
¦ Ayçiçek yağı 1 su bardağı
¦ Tuz gerektiği kadar (peynirin tuzlu olduğunu unutmayın)
¦ Karabiber
¦ Kaşar peyniri 100 gr.
¦ Keçi peyniri 100 gr.
¦ Beyaz peynir 100 gr.
¦ Ispanak 100 gr. 4-5 kök
¦ Maydanoz 1/2 demet
¦ Dereotu 1/2 demet
¦ Margarin tepsiyi yağlamak için

Yapılışı :



01 _ Ispanak, dereotu ve maydanozu yıkayıp temizleyin.

02 _ Tüm yeşillikleri ince doğrayın.

03 _ Kaşar, keçi peyniri ve beyazpeyniri rendeleyin.

04 _ Karabaiber gerekliyse tuz ilave edin.

05 _ Karıştırma kabına 3 yumurta, 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı ayçiçek yağı ilave edin.

06 _ Tüm malzemeyi güzelce çırpın.

07 _ Tepsiyi yağlayın ve birinci yufkayı tepsiye yayın.

08 _ diğer yufkayı yumurtalı karışıma batırın.

09 _ Yufkanın tamamen ıslanmasını sağlayın.

10 _ Yufkadaki fazla sıvıyı süzdürün fakat elinizle sıyırmayın.

11 _ Islattığınız 2. ve 3. yufkayı tepsiye yayın.

12 _ 4. yufkanın yarısını ıslatıp tepsiye yayın.

13 _ Peynirle karıştırdığınız yeşillikleri yufkaların üzerine yayın.

14 _ 4. yufkanın kalanını ıslatıp tepsiye serin.

15 _ Kalan 5 ve 6. yufkaları ıslatıp tepsiye serin.

16 _ En alta serdiğiniz yufkanın sarkan parçalarını tepsinin üzerine örtün.

17 _ Kalan yumurtalı karışımı tepsinin üzerine boşaltın.

18 _ 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

19 _ Tamamen pişmemiş olan su böreğinizi keskin bir biçak ile dilimleyin.

20 _ Dilimlediğiniz böreğinizi tekrar fırına atın.

21 _ yaklaşık 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.

22 _ Sıcak servis edin.


 
Not: .


Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 7
: 1374
Kayıt tarihi
: 10.01.12
 
 

Evliyim ve iki çocuk annesiyim. İzmirliyim,  Ankara’da yaşıyor ve çalışıyorum. İyi bir okur, dinl..