Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay yemek tarifleri

Kolay yemek tarifleri
 

“Yaşasın Yemek Yapmak” yazılarımda vermiş olduğum pratik bilgileri kullanarak nasıl daha kolay ve çabuk yemek yapabileceğinizden bahsetmek istiyorum.

Elinizin altında yemek yapacağınız malzemeler kullanmaya hazır olunca size sadece onları birleştirmek kalır. Ve zamandan da tasarruf ederek güzel yemekler ortaya çıkarabilirsiniz.

Dolma yapmaya karar verdiniz ise her şey hazır. Hadi onları birleştirelim…

Kıymanızı kavurduysanız ya da derin dondurucudan bir gece önce çıkardıysanız bir kaba koyup, daha önceden kavurup kavanoza koyduğunuz soğanları kullanacağınız kadar alıp kıymanın içine ilave edin. Salça, tuz ve baharatları ekleyin. Maydanoz, dereotu ve pirinç koyun. Hepsini karıştırıp kabak veya biberlerin buzları çözülmeden içlerini doldurup tencereye dizin. Suyunu ilave ettikten sonra pişirin.

Size bir de çok kolay hazırlanan ve çok lezzetli olan bir tarif daha vermek istiyorum.

Daha önce hazırladığınız köfteleri derin dondurucudan çıkarıp borcam tepsisine dizin ve fırına verin. Köfteler pişene kadar derin bir kap alın ve hazır kremalı mantar veya sebze çorbasını iki su bardağı süt ile pişirin. Pişmesine yakın margarin, kaşar peyniri rendesi ve tuz ilave edin. Pişmiş olan köftelerin üstüne yayın. Tekrar fırına verip üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Artık bu kolay yemek tarifleri ile misafir ağırlamakta sizin için dert olmayacak…

Afiyet olsun…

Blognot: Köfte için vermiş olduğum tarife bağlı kalarak kremalı tavuk ya da kremalı mantar çorbasını fırında yapacağınız tavuk etleri içinde kullanabilirsiniz

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..