Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay yemek tarifleri

Malzemeleri:
Yarım kilo tavuk but kuşbaşı şeklinde doğranmış.
1 pkt Knorr dan fesleğenli-kekikli salata sosu
400 ila 500  grm doğranmış taze mantar
Üzeri için ise 1 çay bardak  kaşar peyniri

Hazırlanması:
İlk olarak tavuğumzu kavuralım. Tencereye  tavukları boşaltıp, ocağa koyalım. Tencerenin kapağını kapatmadan yüksek ateşte tavukları , tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayalım. Tavuklar suyunu salınca tencerenin kapağını kapatıp 15 dk kadar da öyle pişirelim. Ardından kapağı tekrar açıp, oçağın altını da açıp yüksek ateşte bu defa tavuğun suyunu çekmesini sağlayalım.

Tavuk suyunu çekecektir.  Tavuğa knorr salata sosunu ekleyip, tekrar kaşıkla karıştıralım.3-4 dakika kadar.
Soslanan tavuğa , doğranmış mantarları ilave edip, ateşin altını tekrar en hızlıya getirielim. Karıştıra karıştıra mantarları da tavukla soteleyin. Bu işlemde ortalama  10-12  dakikanızı sürecektfir.
Vaktiniz var ise tavuğunuzu fırın kabına serip, üstüne kaşar peyniriyle kaplayıp  fırınlayın. Afiyet Olsun…

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..