- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kolay yemek tarifleri
Malzemeleri:
Yarım kilo tavuk but kuşbaşı şeklinde doğranmış.
1 pkt Knorr dan fesleğenli-kekikli salata sosu
400 ila 500 grm doğranmış taze mantar
Üzeri için ise 1 çay bardak kaşar peyniri
Hazırlanması:
İlk olarak tavuğumzu kavuralım. Tencereye tavukları boşaltıp, ocağa koyalım. Tencerenin kapağını kapatmadan yüksek ateşte tavukları , tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayalım. Tavuklar suyunu salınca tencerenin kapağını kapatıp 15 dk kadar da öyle pişirelim. Ardından kapağı tekrar açıp, oçağın altını da açıp yüksek ateşte bu defa tavuğun suyunu çekmesini sağlayalım.
Tavuk suyunu çekecektir. Tavuğa knorr salata sosunu ekleyip, tekrar kaşıkla karıştıralım.3-4 dakika kadar.
Soslanan tavuğa , doğranmış mantarları ilave edip, ateşin altını tekrar en hızlıya getirielim. Karıştıra karıştıra mantarları da tavukla soteleyin. Bu işlemde ortalama 10-12 dakikanızı sürecektfir.
Vaktiniz var ise tavuğunuzu fırın kabına serip, üstüne kaşar peyniriyle kaplayıp fırınlayın. Afiyet Olsun…