Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kolesterol yükseldiğinde, düştüğünde almamız gereken gıdalar...

Kolesterol yükseldiğinde, düştüğünde almamız gereken gıdalar...
 

Daha düne kadar yaşamımızın düşmanı olarak lanse edilen ve peynir ekmek gibi ilaç verilen kolesterol, bu gündaha az korkulan bir bela olarak karşımıza çıkıyor.

İlaç firmalarının bastırması ile halka yüklenen onca kolesterol ilacının, insan sağlığına verdiği zararlar yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Kolesterol ilacının özellikle karaciğere verdiği zararlar, insan sağlığını önemli ölçüde tehdit ediyor. En azından kolesterolden fazla sağlığımızı tehdit ettiği bir gerçek!

Amerikan Sağlık Derneği tarafından yayımlanmış ve yüksek kolesterollü bireyler üzerinde yapılmış olan bir çalışmaya göre, meyve, sebze, kuru baklagil ve yağlı tohum bakımından zengin bir diyet takip etmek,   LDL (kötü) kolesterolü yüzde 13 oranında düşürüyor. Bu düşme, oransal olarak total kolesterolü tehlike sınırlarından daha iyi bir yere getirebiliyor.  Bunun yanı sıra ilaç alınıyorsa da hekim kontrolünde devam edilmelidir.

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’tan önemli tüyolar…

Kolesterol yüksekliğinde arttırılması gereken yiyecekler;

Zeytinyağı,

Meyve-Sebzeler,

Kuru baklagiller,

Tam buğday ekmeği, bulgur, karabuğday, kinoa, yulaf,

Soya ve soya ürünleri

Kolesterol yüksekliğinde Azaltılacak yiyecekler;

Katı yağlar

Şarküteri ürünleri

Yağlı ve yağda kızartılmış etler

Kremalı ürünler

Paketli-işlenmiş gıdalar

Tam Yağlı peynir, süt, yoğurt

Kolesterol kontrol altına almak için;

Posa tüketimi artırmalı,

Doymuş yağ uzak durulmalı,

Düzenli fiziksel aktivite yapılmalı,

İdeal vücut ağırlığında olmalı,

Gördüğünüz gibi kolesterol öyle korkulacak bir sağlık sorunu değil.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..