Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

15 Mart '11

 
Kategori
Dünya
 

Kolları olmayan 10 inanılmaz yetenekli insan

Kolları olmayan 10 inanılmaz yetenekli insan
 

Bu listede kolları olmadan inanılmaz şeyler yapan insanları göreceğiz Kolsuz uçak kullananlardan, golf oynayanlara hatta piyano çalabilenlere kadar kolsuz ama inanılmaz 10 kişi bu listede. Hani Kişisel gelişim kitaplarında yazıyorlar ya Sınır sadece sizsiniz diye ! İşte bu listeyle önümüzdeki engelin sadece biz olduğumuzu anlayabilir miyiz acaba ?! 

10- Kolları Olmayan Fitness Kadını 



Yaşayan bir ilham perisiyle tanışın: Barbie Guerra. Barbie daha 2 yaşındayken kollarını geçirdiği bir kazada kaybetmiş. Ama buna rağmen halen büyüleci bir fitness modeli. Arabasıyla hergün fitness salonuna gidiyor. Direksiyonu sağ ayağıyla, gaz ve frenini de sol ayağıyla kullanıyor. Ayakları onun kolları olmuş durumda. Ayaklarıyla dişlerini fırçalıyor, makyajını yapıyor hatta yumurta bile kırıyor. Bunların hepsini ayaklarıyla ne kadar kolay yaptığını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

9-Kolsuz Ressam 

Peter Longstaff 1960 ‘lı yıllarda doğan bir çok engelli bebekten biriydi. Çünkü annesi uyuşturucu bir ilaç kullanıyordu. Peter doğuştan kolsuzdu. Ama sağ ayağını , sağ eli gibi kullanmayı öğrendi. 48 yaşına kadar çiftçi, baba ve çocuk futbol koçu olarak hayatını geçiren Peter daha sonra sağ ayağıyla inanılmaz resimler yapmaya başladı. Peter’ın resimleri 2009 yılında Londra’da Royal College of Art’da sergilenmiştir.



 

8-Kolsuz Motorsiklet Sürücüsü 

Birgün Çin’de polis bir adamın kolsuz motorsiklet kullandığına dair bir şikayet alır. Polis memuru adamı görünce çok şaşırır. Sonradan anlaşılır ki motorsikleti kullanan kolsuz adam Liu(27) kollarını daha 7 yaşındayken elektrik çarpması sonucu kaybetmiştir. Ailesi, Liu’yu 10 yaşına geldiğinde bazı şeyler öğrenmesi için bir sirkte çalışmaya gönderir. Kolları yokken motor kullanmayı işte bu sirkte öğrenir. Ama sirk 3 yıl önce kapanınca Liu ve yine onun gibi sakat olan başka bir arkadaşıyla beraber sokaklarda insanlara şov yapmaya başlarlar. Polis , Liu’ya para cezası vermez , çünkü Liu’nun hiç parası yoktur, ama yazılı bir uyarı cezası alır. Liu’nun bundan sonra motor kullanması yasaklanmıştır. 

7-Kolları Olmayan Golfçü 

Tommy McAuliffe “Dünya Kolsuz Golf Şampiyonu”. Kendisi 1893 yılında Newyork ‘da doğmuş. 5 kardeşin en büyüğü. 1902 yılında geçirdiği bir tren kazasından sonra 2 kolunu da kaybetmiş hatta sendeleyerek yürümek zorunda kalmış. Koşullar böyle olunca ilk başta ağzıyla yazı yazmayı öğrenmiş. Sonra evlenmiş ve 4 çocuk babası olmuş. Bir golf kursunda top toplayıcı olarak çalışmaya başlamış. Boynu ve omzu yardımıyla top toplayıcılığında çok başarılı olmuş. Daha sonra kardeşi onu golf oynama konusunda yüreklendirince, Tommy golf oynamaya başlamış. Onun golf oynaması ülkede büyük bir ilgiyle karşılanmış. Daha sonra o kadar başarılı olmuş ki o dünya’nın kolsuz Golf Şampiyonu ünvanını kazanmış. 

6- Kolsuz Gitarist 


 

Yürümeyi öğrenmek , birçok çocuk için düşmek demektir. Ama Tony Melendez gibi, kolları olmadan doğan biri için , yürümeyi öğrenmek , düştüğünde yüzünü yere çarpmak demektir. Tony küçükken gitar çalmayı çok istemiş, ve ayaklarıyla bunu yapıp yapamayacağını denemeye karar vermiş. İyi ki de denemiş. Günde 7 saat yaptığı çalışmalarla o gitarını toplam 4o ülkede diğer insanlarla paylaşmış ve onun gibi olanlara umut aşılamıştır. 

5-Kolsuz Güreşçi 


 

O sıradan bir güreşçi değil, o kolsuz bir güreşçi. Daha okul sıralarındayken , okulun en iyi güreşçisiymiş. Georgia Üniversitesi’nden mezun olmuş. Kyle ülkenin heryerinde onun gibi insanlara konuşmalar yapıp onlara ilham vermeye devam ediyor. 

4-İlk Kolsuz Pilot 

Jessica Cox az rastlanan bir hastalık sonucu kolsuz dünyaya geldi. Kolları olmayan Cox, psikoloji okudu. Kolları olmadan yazmayı, araba kullanmayı, saçlarını taramayı ve telefon açmayı öğrendi. Ayrıca o bir dansçı, uçak kullanabiliyor ve dakikada ayağıyla tam 25 kelime yazabiliyor. 

Kullandığı uçağın adı Ercoupe. Jessica bu uçağı kullanırken ayaklarını aynı elleri gibi kullanıyor. Normal bir insan uçak kullanma ehliyetini 6 ayda alabilirken , o sadece 3 ayda bu ehliyeti alabilmeyi başarmış. Bu ehliyeti alabilmek için 89 saat havada eğitim görmüş.
 

 

3- Kolsuz Piyanist 



Kolsuz piyanist Liu Wei Çin’de düzenlenen Yetenek Sizsiniz yarışmasının 1. si. Onu dinleyen kalabalık gözyaşlarına hakim olamıyor. 10 yaşındayken arkadaşlarıyla saklambaç oynarken , elektrik çarpıyor ve 2 kolunu birden kaybediyor. İlk başta ilk önemsediği şey anneleri yokken nasıl yemek yiyebileceği… Daha sonra bu hayatta sadece yaşamaktansa , başarılı olmak için elinden gelen herşeyi yapmayı seçiyor. Piyano çalmaya başlıyor. 10 ayak parmağını , elleri gibi kullanabilen Liu Wei , Çin’de düzenlenen Yetenek Sizsinizin 1. seçilmiş. Demekki piyanonun sadece ellerle çalındığına dair bir kural yok. Varsa da o kural artık yıkılmış demektir! 

2-Kolsuz Okçu 


 

28 yaşındaki Stutzman başarılı bir okçu, üstelik kolsuz. Doğuştan kolsuz olan Stutzman , yaşamı için gereken ne varsa herşeyi ayaklarıyla yapabiliyor. Onun bu engeli , hayatını hiç engellemeyi başaramamış. 16 yaşından beri okçulukla ilgileniyor. Hazır olun 2012 yılında Olimpiyatlara yarışmacı olarak katılmayı hedefliyor. 

1- Kolsuz Hattat 




Çin’in Shandong bölgesinde sokakta insanları hayrete düşürecek bir yetenek bulunuyor. Pozitif, kolsuz , sokakta yere çökmüş ayakalarıyla Çince birşeyler yazan bir hattat. Genelde ne mi yazıyor: “Başınıza ne gelirse gelsin herzaman bir çıkış yolu vardır “ diyor. O kesinlikle sokakların yaşayan “ilham perisi”. 

Videolar için: 

http://www.listemiste.com/kollari-olmayan-10-inanilmaz-insan.html 

www.listemiste.com 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..