Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '09

 
Kategori
Dünya
 

Koltuk için taviz mi?

Koltuk için taviz mi?
 

Başbakan Erdoğan ve KKTC Başbakanı Eroğlu


Kıbrıs… “Açılımlar” arasında kayboluyor!

Rum Yönetimi, Rum Ulusal Konseyi aracılığıyla “kırmızı çizgilerini” belirliyor, açıklıyor. Kıbrıs Türk tarafı? Yani Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat ve ekibi “kırmızı çizgiye” alerjili. Öyle bir şeyden bahsetmek istemiyorlar.

Gerekçe, “Rumlar üzülür…” Bu sırada Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan geliyor açıklama! Kırmızı çizgileri, Türk tarafı değil Anavatan Türkiye çiziyor: İki kurucu devlet, iki bölgeli, siyasi eşitlik. Ne yazık ki; Kıbrıs Türk tarafı bunları dahi söyleyemiyor. Diyemiyor “iki kurucu devletli çözüm” olacak. Çünkü, Rum Yönetimi lideri Sayın Dimitris Hristofyas bunu istemiyor. Karşı çıkıyor, “iki devletli çözüme…”

İstediği Üniter bir yapı ve bu yapı içinde Türklerin de azınlık hakları olsun.
Bu noktada, 19 Nisan’da ezici bir çoğunlukla yüzde 45’le iktidara gelen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan KKTC Başbakanı Sayın Derviş Eroğlu’nun açıklamaları öne çıkıyor. Kırmızı çizgileri çiziyor. Sayın Erdoğan’ın vurguladığı “çözüm parametrelerini” tekrarlıyor. Hafta sonunda Girne’de yaptığı, “<ı>Adada iki devlet gerçeği kabul edilerek hareket edilmediği takdirde çözüm en çok 5 yıl gidebilir. KKTC devleti gerçeğinden hareket edilmesi lazım” yönündeki açıklamaları önemli. (17.10.2009-TAK) Sayın Başbakanın bu konuşmalarının içinde uyarılar da bulunuyor: Her hangi bir anlaşma noktasında değiliz… Ekliyor Eroğlu, “<ı>Cumhurbaşkanı Nisan 2010’da yer alacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi muhtemel bir anlaşma için referanduma gitmeyi hedefliyor. Bunun için de tavizkar politikalar izliyor.” (17.10.2009-TAK) Talat koltuk için tavize hazır mı? Bu nasıl mı olacak? Rumlara verilecek tavizlerin ardından “çözüm oldu oluyorla” seçimlere gidilecek ve halka; “Talat bu süreci tamamlasın. Tekrar Talat’ı Cumhurbaşkanı seçin…” denecek. Oynanmak istenen oyun da bu. Zira bununla ilgili olarak, TAKA’da yayınlanan, ‘TALAT’IN SON KULLANMA TARİHİ VAR’ başlıklı yazımızı okursanız, Başbakan Eroğlu’nun açıklamalarının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. 10 Eylül’de Rum Fileleftheros gazetesinde yayınlanan raporda ne diyordu, “Talat’a yakın biri“ Somut bir şey elde edememesi halinde Talat yeniden seçilemez…” Kime diyordu? BM ve ABD diplomatlarına! Başka söze gerek var mı?

ABDULLATİF ŞENER’E HUCUM!

Türkiye Partisi Genel Başkanı Sayın Abddüllatif Şener, Girne Amerikan Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılışı için ülkeye geldi. Başbakan ve yetkilileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında partisinin Kıbrıs konusundaki görüşlerini seslendirdi. Bunu Başbakan Eroğlu ile buluşmasında da yaptı. Bir zamanlar karşısında ceketlerinin önünü kapatanlar, başladı Şener’e yüklenmeye… Şener gerici oldu. Kıbrıs konusunu bilmez oldu. Oldu Allah oldu! Bir de CTP yayın organı Yeni Düzen gazetesi patlattı manşeti, “Eroğlu AK Parti’ye Şener’le bayrak açtı…” Bir zamanlar, Türkiye’den maddi destek almak için “CTP iktidarı” olarak kapısından çıkmadıkları Şener’i yerden yere vurdular. Bunu yaparken de, “iktidar” (olduğu için) Ak Parti’ye yaranma hareketlerinde bulundular. Güya, Ak Parti’yi çok seviyorlar da, Şener üzerinden “Ak Parti’yi Eroğlu’na karşı doldurmaya çalışıyorlar…” Ne yazık değil mi? Bir zamanlar Şener’le protokoller imzalayanlar, şimdi Şener’i yerden yere vuruyor. Bir zamanlar, Türkiye’de bir profesör açıklama yaptığında, “Türkiye iç işlerimize karışıyor” diye dünyayı ayağa kaldıranlar, ne kadar fazla Türkiyeci (iktidar partisi) oldu. Şimdi moda; İktidar partisi aşağı iktidar partisi yukarı. (Türkiye için) Neden mi? Seçim de “kendilerini” desteklesin diye. 2010’da Cumhurbaşkanlığı koltuğu gitmesin diye. Demek istediğimiz: Ola ki, Ak Parti iktidardan düşerse, Ak Parti’ye ne diyecek bu arkadaşlar… Cevabını da yazalım: Ak Parti çözüm istemiyor. Eski kafa! Yaşasın iktidar partisi!

 
Toplam blog
: 40
: 708
Kayıt tarihi
: 08.02.09
 
 

SEFA KARAHASAN, 1997’den beri gazeteci milletinin aktif üyesi. Gazeteciliğe halen Milliyet gazete..