- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kömbe
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Margarin (Oda Sıcaklığında Eritilmiş)
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Kömbe Baharatı (Yenibahar, Tarçın, Mahlep, Zencefil, Karanfil, Muskat)
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
Susam
Hazırlanışı
Bir kaba sıvıyağ, margarin ve sütü koyup yoğurun.
Üzerine şeker, karbonat ve kömbe baharatını ilave edip yoğurmaya devam edin.
Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Ceviz büyüklüğündeki parçaları susam dolu tabağa batırın.
Susamlı hamura kömbe kalıbıyla şekil verin.
Şekil alan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
180 derece fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Ahmet KARAGÖZLÜ