Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kombine diş estetiği tasarımı

Kombine diş estetiği tasarımı
 

Diş Estetiği Ne Demek ?

Diş estetiği dişinizde estetik olarak güzel görünmeyen tüm diş müdahalelerinin belirli bir düzen içerisinde tedavisinin yapılması işlemine denir. Dişlerde eksik olan bölgeler tamamlanır ve dişe bir form bir estetik güzellik kazandırılması işlemidir.

Kombine Diş Estetiği nasıl Yapılır ?

İlk önce hastalarımızı bize muayene için geldiklerinde dişlerinin filmi çekilerek ağız içinde sorunlu olan bölgeler tespit edilir. Bu tespit sonrasında tedaviye yöntelik bir planlama yapılır. Bu planlama ile birlikte diş tedavisi başlar.

Estetik olarak gülüş tasarımı için diş etleri çekilebilir. Bu işlem lazer ile yapılır ve adına pembe estetik denir. Bu işlem eğer uygun değil ve dişler yinede uzaltılması gerekiyor ise, bu sefer porselen lamineler ile diş boyunun uzaltılması işlemine gidirlir. Bu uzatma işlemi dişin ve dudakların izin verdiği kadar olur. İstenildiği kadar diş uzatılamayabilir. uzayan dişler ise daha esteitk bir görünüm kazandırır.

Diş beyazlatma işlemi

Genelde kombine bir diş bakımı yapılacak ise, diş temizlenmesi ve diş beyazlatma işlemi yapılır. Bu işlem ise klinik ortamında yapılan bir işlemdir. İşlem süresi ortalama olarak bir saat sürer. BU işlem sonrasında dişler orjinal doğal hallerine geri döner.

Dişlerin istenildiği kadar beyazlaması mümkün değildir. Diş beyazlatma işlemleri ile dişin doğal rengine geri sönüş sağlanır. Yani dişlerinizin ilk hali ne ise, o hale geri döner. Olmadığından fazla bir beyazlama olmaz. Dişler beyazladıkça hastanın öz güveninin kendine geldiği de gözlenir.

Hızlandırılmış diş teli tedavileri

Bu işlem de opsiyonel hastanın ihtiyacı var ise yapılır. Çarpık çurpuk olan dişler kapanma sorunları yaşatabilir. Bu sorunlar ise dişlerde yamukluk ile beraber estetik olarak kötü bir görünüme neden olur. hızlandırılmış yani fastbraces dediğimiz yöntemler ile 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde dişlerin yamuklukları giderilim. Bu da kombine diş estetiği operasyonu içinde yer alır.

Estetik dolgular

Her insanın ağzında çürük diş olabilir. Bu çürük dişleri ise, dişin rengine en yakın olan estetik diş dolguları ile tedavi edebiliriz. Bu şekilde dolgunun ağız içinde olup olmadığı belli olmaz. Böylece dişler daha sağlıklı ve estetik olarak dolgunun fark edilmediği türde bir işlem gerçekleştirmiş olacağız.

Estetik Kombine diş tedavileri her hastanın ihtiyacına göre değişen işlemlerdir. Bu yüzden ilk muayene sonrasında tedavi planı belirlenir.

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..