Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '16

 
Kategori
Sinema
 

Komedi filmleri ne etti size

Komedi filmleri ne etti size
 

Şener Şen, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan. Komedi denince aklımıza gelen 3 önemli isim. Şöhretlerini ve popülerliklerini yaptıkları komedi işleri sayesinde kazandılar. Komedi sayesinde sevildiler. Ama üzülerek görüyoruz ki komedi filmi yapmıyorlar. Komediden uzak durmaya çalışıyorlar. Belki de komedi yerine dram filmleri yaparlarsa daha çok saygınlık elde edeceklerini düşünüyorlardır. 

 

Şener Şen

 

Türk sinemasının en önemli yapı taşlarından. Komedinin hakkını veren çok büyük bir oyuncu. Nadiren film çekiyor. Sinema yazarı Burak Göral' ın dediği gibi, onu izleyebilmemiz için Yavuz Turgul' un film çekmesi gerekiyor. Yavuz Turgul zaten komedi filmi çekmiyor. Şener Şen' in son 3 filmi şöyle. Av Mevsimi(2010), Kabadayı(2007), Gönül Yarası (2004). Hiç biri komedi değil. 1996 yapımı Eşkiya filmi de yine Yavuz Turgul imzalı ve komedi değil. Türkiye' nin en komik adamlarından birini ısrarla dram filmlerinde oynatmak çok garip. Kendisinin komedi filmi oynamak için bir talebinin olmaması da garip. Geçtiğimiz günlerde Yavuz Turgul ve Cem Yılmaz' la birlikte bir yemek çıkışında görüntülendi. Eyvah dedim yine bir dram filmi geliyor.

 

Cem Yılmaz

 

Cem Yılmaz' ın stand up gösterilerini 3 defa canlı izlemiş, tüm dvd lerini ve filmlerini seyretmiş biri olarak onu çok komik buluyorum. Yüksek zeka barındıran esprileriyle son yıllara komedi alanında damga vurmuş biri. Ama onun da çizgisine baktığımızda sinemasının sahne gösterilerindeki güldüren tarzdan farklı bir yöne gittiği görülüyor. Son filmi Ali Baba ve 7 Cüceler haricinde kalan filmleri oldukça güzel. Ama filmleri komik değil. Seyircinin komik film beklentisini karşılamaması filmlerinin gişesine de yansıyor. Cem Yılmaz ismi olmasa o gişe rakamlarını bile yakalayabilir miydi emin değilim. Kendi komedi çıtasına yaklaşamıyor. Aslında komedi çıtasını o kadar yükseğe koyan da o. Tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu Michael Jordan' ın performansına uzun yıllar kimse yaklaşamayınca, performansını önceki yıllarıyla kıyaslamaya başlamışlardı. Yani kendisiyle kıyaslıyorlardı onu. Cem Yılmaz' ın durumu da bu. Her yeni filmine komik mi acaba diye gidenler hayal kırıklığına uğruyorlar. Takıntı şekline dönüşen bazı klişeleri ve filmlerinde küfürü ısrarlı bir şekilde kullanması da olumsuz diğer yönleri. Küfür misyoneri olmuş adeta. Önce küfürleri yazıp üstüne senaryo yazıyormuş gibi, olduk olmadık yerlerde küfür kullanıyor. Av mevsimi filminde de Şener Şen' le beraber güldürmüyorlardı. Son filmi olan Ali Baba ve 7 Cüceler filminde aksiyona merak saldığını gördük.

 

Yılmaz Erdoğan

 

Yılmaz Erdoğan da Bir Demet Tiyatro dizisiyle uzun yıllar komedi yaptı. Zeka dolu diyalogları ve esprileriyle oldukça beğenilen Yılmaz Erdoğan, hem oyuncu hem senaryo yazarı hem de yönetmen olarak sinemaya adım attı. Onun yönü de drama doğru döndü. Eskiden güldürürken düşündürürdü. Şimdilerde ise hiç güldürmüyor. Son filmi Ekşi Elmalar ile bir önceki filmi Kelebeğin Rüyası filmleri tamamen dram. Komediden eser yok. Russell Crowe ve Cem Yılmaz' la oynadığı Son Umut filmi de komedi değildi. Ondan önce kendi yazıp yönettiği Neşeli Hayat' ta neşeli değildi.

Tabi ki üçü de güzel filmler yapıyorlar. Ama komediyi çok iyi yapabilecek bu insanlar komedi yapmayınca, piyasa belden aşağı esprilerle ve küfürlerle dolu abuk subuk filmlere kalıyor. Şener Şen, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan' a sormak istiyorum. Bu komedi filmleri ne etti size?

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..