Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

 
Kategori
TV Programları
 

Komedi yapmanın zorluğu, ‘Şen Yuva’da!

Komedi yapmanın zorluğu, ‘Şen Yuva’da!
 

İlk bölümün ardından, çok yüklenmeden eleştirerek, ‘Şen Yuva’ dizisinin içeriğindeki esprilerin bildik oluşuna ve kendi tarzını geliştirmesi gerektiğine dikkat çekmiştim! Nitekim gelen reytingler, dizinin izleyici tarafından pek tutulmadığını göstermişti. Dizi konusunda ‘Ezel’ dışında istikrar gösteremeyen ATV'de, yeni yayına koyduğu ‘Şen Yuva’nın ilk bölümünde aldığı sonuçtan memnun kalmayıp, yayın gününü değiştirmişti. Ne yazık ki, salı günü ekrana gelen dizi, bir kez daha hayal kırkılığı yarattı. ‘Survivor’ ile birinciliği kapan Show TV’nin ardından ‘Çarkıfelek’ de Star TV’yi ikinciliğe oturttu. İki programın da gösteri yönü ağır basan yarışma olduğunu düşünürsek, dizi kategorisinde Fox TV’deki ‘Çakıl Taşları’yla yarışan ‘Şen Yuva’, rakibinin beşinciliğine karşın ATV’yi tüm izleyicide 18. sırada bıraktı!

Sonuçlara bakılınca, televizyon izleyicisinin heyecan meraklısı olduğu, yaz aylarında daha net görülmekte! Yeni sezona kadar kış dizilerindeki aşk ve entrikanın yerini komedi ağırlıklı yapımlarla doldurmak isteyen kanallar, bu konuda başarılı olamadıklarını ispatladılar. Reytingler karşısında komedi dizilerinin yayın gün ve saatlerini değişme yoluna gidilse de, sıralamada iyi sonuç elde edilmiyor! Hele bir de ‘Şen Yuva’daki gibi, espriler belli bir konuya odaklanıp, kendini tekrarlayan hal alıyorsa sonuç daha da vahim oluyor! İlk gün zor da olsa gülenler, sonrasında gülümsemeyi bile beceremiyor.

Komedi yapmanın zorluğu sanatçıların çok iyi bildiği bir konudur. Oyuncu, tadına varamadığı espriyi nasıl izleyene yansıtamazsa, izleyici de kanıksadığı komikliklere zor güler. Bu nedenle ‘Ne yaparsak izleyici yer’ kolaycılığına kaçıp, ‘Rahmetli annenin sevdiği şarkıları çalma’ sahneleriyle ya da ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun’ uyanıklığını yansıtan diyaloglarla işin yürütülemeyeceğini artık komedi yapmaya soyunanların görmesi lazım! Oyuncu ve izleyiciye saygı açısından, yaratıcı olmanın zamanı geldi de geçiyor bile… Biraz gayret!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..