Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Mizah
 

Komiğiz vesselam ama ne komik

Komiğiz vesselam ama ne komik
 

Komik her şey o kadar komik ki, mizah üzeri mizah hem de kara mizah. Kültür bakanı diyor ki “elimizde kadehle bayram mı kutlasaydık depremde bu kadar insan ölmüşken. Sonra 29 Ekim günü bir bakanın çocuğunun Ankara’nın en lüks otelinde düğünü yapılıyor yani depremde bu kadar insan ölmüşken. Topluma Cumhuriyet bayramının coşkusunu yaşatmak yok, pahalı bir düğünde göbek atmak var.  Bu ne yaman çelişki. Bu ne kadar kara mizah konusudur.

Bir tiyatro oyuncusu içki sofrasında İstiklal marşında ayağa kalkmamış, vay efendim adamı neredeyse asacaklar. O da demiş ki “içki sofrasına meze yaptırmam İstiklal marşını” doğru demiş gecenin bilmem ne vaktinde İstiklal marşı okumanın gereği ne, marşın önemini de azaltacaklar farkında değiller, yeni tipler türedi ülkede. Komik durumlar, komik olduğu kadar acı durumlar.

Sokaklarda yasin duası, karınca duası, nazar duası satmak için size yaklaşanların yanına, Atatürk resimleri, bayrak satmak için yanaşanlar eklendi. Satmakla, dağıtmak arasında dağlar kadar fark var, insan inandığı bir şeyi satmaz. Bu komiklik beni hem güldürür hem de üzer.

Hâkimler 13 yaşında bir çocuğu kendi rızası ile erkeklerle birlikte olduğuna karar vermişler. 13 yaşındaki bir çocuğun rızası ile cinsel ilişkide bulunması, o çocukla ilişkiye girenlerin suçunu niye ortadan kaldırır. Çocuk nedir? Çocuğu koruyan hiçbir şey yok mudur? Yani gel çocuğum sana elma şekeri vereceğim deyip onu kandıran ve rızasını alan sapıklar bu kararla daha da cesaret toplamayacaklar mı? İğrenç ve dramatik, mizah yanından ziyade düşündürücü bir durum. Yargı kararıdır saygı duyalım, ama bu kadar insan vicdanını sızlatan karara bir şey demeyelim mi?

Kadın kocam beni tehdit ediyor diye koruma istiyor, koruma tayini kadının kocası tarafından öldürülmesinden üç ay sonra yapılıyor. Demek ki insanını koruyan bir organizasyon kuramamışız ve böylesine kara mizahi durumları yaşamaya mahkûm olmuşuz.

Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adayı, ama hala küme düşürülecek mi, düşürülmeyecek mi tartışması var, işkencedir bu hem taraftara hem takıma. Komikliğin önde giden bir durumu bu.

Bir de haberler komedilerine bayılıyorum. İki saniyelik bir haber var mesela. Mesela bir şarkıcının haberi verilecek haber de şu "şarkıcı gece kulübünde olay çıkardı ve karakola çağırıldı”. Önce iki dakika şarkıcının şarkı söylerken videosu, sonra  gece kulübünün önü gösteriliyor, daha sonra şarkıcının başka bir şarkısı, böylece üç beş dakika doldurulup yukarıda yazdığım cümle söyleniyor ve haber bitiyor. En çok videoların arkasındaki abuk anlatımlar sinir geriyor. Acaba haber müdürleri bu kadar zevksiz ve haber vericilikten uzak mı?

Ne yaparsak yapalım değişen bir şey yok, sadece olaylardan acı gülüşler çıkarmaya çalışıyorum hepsi bu.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..