Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Komik bahaneler -1-

Komik bahaneler -1-
 

Galoş nedir biliyor musunuz? Galoş ayakkabının üstüne giyilen, böylece ayakkabılarımızdaki çeşitli mikropların gideceğimiz ortama taşınmamasını sağlayan, genellikle naylondan yapılmış bir ayakkabı örtücüdür.

Galoş; genellikle gıda üreticilerinde, sağlık kuruluşlarında ve özellikle hastanelerde kullanılır. Hastanelerin bazı kliniklerinde kullanılması zorunludur. Çünkü içeride yatmakta olan hastalar dışarıdan gelecek mikroplardan korunmak zorundadırlar. Dışarıdan gelen kişiler galoş giydikleri zaman yalnızca hastaneyi temiz tutmuş olmazlar, aynı zamanda içeride bulunan kendi hastaları ile birlikte, tüm hastaların sağlıklarını korumuş olmaktadırlar.

“Yazıyı okumaya başladım ama komiklik bunun neresinde? Bilimsel bir blog mu okuyacağım?“ dediğinizi duyar gibiyim. Biraz daha sabreder misiniz? Teşekkürler…

Olay büyük bir hastanenin herhangi bir kliniğinde geçmektedir. Kliniğin kapısında “İÇERİYE GALOŞSUZ GİRMEK YASAKTIR” tabelası bulunmaktadır. Kapının hemen yanında da temiz galoş-kirli galoş yazan iki tane büyük kutu vardır.

Komik ya da trajikomik bahanelerimizi yaratanlar içeriye galoş giymeden girmeye çalışanlar ve girenlerdir.

“BAYIM/BAYAN NEDEN GALOŞ GİYMİYORSUNUZ?”

Bahane : “Bana bir şey olmaz”

Açıklaması: Bu arkadaş (kendi deyimiyle) içeriden!! kendisine bir bulaşıcılık olacağını sanmamaktadır. Kendisi korkusuz bir Türk vatandaşı olduğu için, AİDS gibi diğer hastalıkların da kendisine bir şey yapamayacağını söylemiştir.

Bahane : “Benim hastama bir şey olmaz”

Açıklaması: Gelen hasta yakınıdır. Kendi hastasının çok hasta olmadığını ve ona bir şey olmayacağını, yakında da taburcu olabileceğini söylemiştir.

Bahane : “Ben hemen çıkacağım”

Açıklaması: En çok kullanılan bahane budur. İçeride kalma süresinin galoş giymemek ile alakasının bulunmadığını bunlara anlatmak çok zordur. Bir hasta yakını bunlara “Beş dakikacılar” adını takmıştır.

 
Toplam blog
: 11
: 1059
Kayıt tarihi
: 07.07.07
 
 

1970 Ankara doğumluyum. Gıda sektöründe çalışıyorum. Evliyim ve çok mutluyum. Eşimi ve çocuklarımı s..