Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Komplex

Alexin  gönderilmesi bilinçli bir hata değil, birilerinin vahim bir psikolojik sorununun sonucudur.

Eğer Aykut kalacaksa ki yönetim herhalde bu kararı vermiştir, öyleyse Alex in gitmesi artık  şarttı.

Aykut'un psikolojisi Alex gibi tam anlamıyla dört dörtlük bir sporcuyu kaldıramamıştır. Alex'in sporculuğu karşısında, onun disiplini, ahlakı, başarısı, yeteneği karşısında, Aykut açıkça ezilmiştir.

Bu da Aykut un büyük bir takımda antrenör olamıyacağının kanıtıdır. Çünkü açıkça görülmüştür ki Aykut'un kapasitesi bu çapta değildir.

FB. gibi büyük kulüplerde çalışabilecek antrenörler asla bir futbolcu ile liderlik yarışına girmez, çünkü bu tamamen şahsi bir sorundur. Asla FB yi ilgilendirmez. Bu sorunun FB yi asla etkilememesi gerekirdi. Önemli olan takımın başarısı olmalıydı.

Eğer bu futbolcu takıma yarar sağlayabilecek bir durumda ise ki Alex bu durumdadır, o zaman antrenör bu duygularını göstermeyecek yetenekte olmalı ya da bu duygularının takımın başarısını etkilememesi için,  bir uzmandan yardım alabilmeliydi.

Maalesef Aykut bu yetenekte olmadığı gibi bu yardımı almayı bile başaramıyarak, takımı başarısızlığa itmiş ve farkında bile olmadan FB ye ihanet etmiştir.

Asıl acı olan Aziz Yıldırım da kendi kapasitesini ortaya koymuş ve böyle bir takımda ancak çalışkan bir yönetici genel müdür olabileceğini, bir başkan asla olamıyacağını açıkça göstermiştir.

Bir başkanın FB gibi bir kulübü başkan olarak idare edebilmesi için Alex gibi süper  bir futbolcuyu bir şekilde mutlaka moralli olarak takımda oynatabilmeyi başarabilmesi gerekirdi.

Yoksa sadece bir genel müdürdür ve sadece çok iyi stadlar yapar, çok iyi alt yapıyı hazırlar v.s.

Yeni bir Alex bulabilmenin ne kadar zor olduğunu görememelerine inanın hayret ediyorum. Takıma bu kadar adapte, fanatik FB ruhunu tam anlamıyla almış, disiplinli, ayrıca asla gece hayatlarında ve diğer hiçbir olumsuzlukta olmayan ve özel yaşamıyla da genç sporculara çok iyi örnek olan  bu yetenekte bir futbolcu  bulmanın ne kadar zor olduğunu nasıl göremezler?

Siz gizli GS lımısınız be kardeşim diyesim geliyor.Çünkü bu olay en çok GS ya yaramıştır. Böyle FB dostlarını gördükçe düşmana gerek yok . Artık yıllarca FB , GS yı yenemez. Herşey tersine döndü. Yoksa FB ikinci bir operasyonla mı karşı karşıya.

Dünyada ve Türkiye de görmüyorlar mı ki milyonlarca dolar verilmesine rağmen randıman alınamayan futbolcuları.

Quaresma da çok yetenekli ama takıma uyum sağlayamadığı için hiçbir faydası olamıyor. Bunun çok örnekleri var. Avrupa da da bu örnekler çok. 

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..