Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Komplo teorisinin, umutların ve Aragones' in sonu

Komplo teorisinin, umutların ve Aragones' in sonu
 

Galatasaray Yönetim kurulu, dünkü Kayserispor maçının faturasını Sivas maçında ve ve her kaybedilen puanda olduğu gibi hakeme çıkarmaya çalışırken, bu kez farklı bir yöntemle Federasyonu da işin içine sokarak, ‘’hakemin maçı idare etmediğini, belirlenmiş senaryoyu yerine getirdiğini’’ ifade eden bir açıklama yapmış.

Belirlenen senaryo muhtemelen ‘’Fenerbahçe’nin kollanarak şampiyon yapılması’’ idi.

Baştan aşağı komplo teorisine dayanan bu açıklamanın benzerini 3 yıl önce Hıncal Uluç yapmıştı haftalarca ve sonunda, Galatasaray’ın şikayetçi olduğu, senaryocu dediği maçın hakeminin yönettiği, maça futboldan başka herşeyin etki ettiği bir ortamda, Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmişti. Yani Komplo teorileri boş çıkmıştı.

Hakemlerimizin savunalacak tarafı yok. Çok büyük hatalar yapıyorlar. Bu her takım için geçerli. 2 gündür seyrediyorum, dinliyorum, okuyorum. Herkes, Kayserispor’un 2 penaltısının verilmediği, ayrıca Baros ve Emre’nin de oyundan atılması gerektiği fikrinde birleşiyor!.


Galatasaray Türkiye'dir diye noktalamışlar. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, Kocaeli, Bursa, Eskişehir nedir?
İsrail mi?...

Galatasaray’ı yönetenler ve sahada temsil edenler çok büyük yanlışlıklar içindeler. Bu tür açıklamalardan en büyük zararı yine kendileri göreceklerdir. Galatasaray şampiyon olurken maçları Avrupa’dan gelen hakemler yönetmiyordu. Yine bunlar vardı.


Şimdi bu senaryonun ne olduğunu açıklamaları gerekir.

Eğer hakemlerin Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için Galatasaray’dan puan çalma gibi bir düşünceleri olduğunu düşünüyorlarsa yazık. Boşuna ceza alacaklar.

Bu Fenerbahçe’yi hakemler bile galip getiremez bir. İkincisi, Fenerbahçe dün 2 gol yedi. 2 si de BARİZ OFSAYT. Yahu açın bakın Guiness Rekorlarına eşi benzeri var mıdır?. Bu takımın, gol çizgisini tam 87 santim (1 mt.den 13 santim eksik) golünü vermediler. Siz neden bahsediyorsunuz?.

Komplo teorileri daha birkaç saat içinde balon oldu söndü. Geçelim orayı.

Bu komik teknik yönetimle, bu formsuz oyuncularla ve bu futboluyla Fenerbahçe’ye dün rakip olan her takım yenerdi. O B.Belediye’yi de Eskişehir geçen hafta 6 golle kevgire çevirmişti. 1-0 mağlup oynayan bu takımın hocası, eğer Alex ve Guiza’yı oyundan alıyorsa ve Semih’i gol yollarında Alex’siz bırakıyorsa, ben o zaman yenilen gollerin ofsayt tartışmasına bile girmem, o hocanın aklından şüphe eder, biletini veririm eline, bu akşamdan gönderirim. Fenerbahçe, kariyerini noktalamak için gelen yabancıların huzur evi değildir.

Aragones hem kendine, hem Fenerbahçe’ye ‘’Harakiri’’ yapmış ve yaptırmıştır Maçtan sonra yaptığı açıklamalarda ise hala problem olmadığını söylemektedir. Takım mağlup olmuş, abuk sabuk değişiklikler yapmışsın, problem yok!. Problem başka nasıl olur?. Takım ligde hiçbir şey oynamıyor ve son 3 maçta aldığı puan 2. Asıl kahreden bu savunması. Şimdi Trabzonspor ve Sivasspor’la 7 puan fark var. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor maçları da deplasmanda.

Fenerbahçe yalnız 3 puanı değil, umutlarını ve inancını da kaybetmiştir, hatta bundan sonra seyircisini de.


Fenerbahçe’nin bu kayıpları telafi edecek potansiyeli vardır ama bu Aragones ile bunun mümkün olmayacağı, tüm yeterli delil ve belgelerle bu maçta iyice belli olmuştur. Yok tazminat falan diyorsanız, o zaman kendini pasif göreve alıp, Turan hoca’yla devam etmenin daha faydalı olacaktır. Daha önce hiçbir derbiyi kaybetmemiş, geçici bir teknik adam olarak görevini başarıyla yerine getirmişti.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..