Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '16

 
Kategori
Siyaset
 

Komplolar coğrafyası

Komplolar coğrafyası
 

Selamlar sevgili okur,

Biraz komplo teorisi konuşmamız  gerekiyor. Hem de öyle böyle komplo değil.

Sence dünyanın en güçlü devleti hangisi?

a) A.B.D

b) Almanya

c) Rusya

d) Çin

bilemedin sevgili okur. Cevap e) Işid olacaktı. Evet dünyanın en güçlü devleti bu devlet." Ama onlar örgüüt" dediğini duyar gibiyim. Cevap ver bakalım o zaman; hangi örgüt için 10 kadar devletin uçak gemisi de dahil olmak üzere deniz üzerinden ortak çıkarma yapıp savaş hazırlığında bulunduğunu gördün?

Hangi örgüt petrol rafinerisi, silah fabrikası, devlet binası, resmi devlet ideolojisi nitelikli internet siteleri üzerinden "sizi vuracağız"  deyip de istediği eylemi yapabildi?

Hangi örgüt Avrupa'nın nüfus ve güç olarak ilk 5 devleti arasında yer alan 2 devletin başkentlerinde eylem yapma gücüne sahipti? (11 Eylül olayı var diyorsan lütfen diyorum bak. Hala o meseleyi tartışmakla vakit geçirmeyelim.)

Bu adamlar devlet kardeşim. Ama öyle bir devlet ki liderleri kerpiçten bir evde yaşıyor ve dünyadaki en üst düzey radar sistemleri bu adamı tespit falan edemiyor. Mesela bu adamlara yanlışlıkla! silah veriliyor. O kadar imanlılar ki Allah yön değiştirtiyor işte silahlara. Düşmana gidecekken birden meşhur devletimizin eline geçiyor. Bu adamlar din adına ahkam kesip gerçek müslümanlık bu diyorlar cümle aleme. Onlara göre alayımız potansiyel kafir. Zaten bu temele oturttukları için sordukları sorulara cevap alamayınca kafana rahatlıkla sıkabiliyorlar. Sonrası zaten belli. Senden kalan ne varsa savaş ganimeti işte.

Bunlar senin de benim de muhteşem gerçekçi! medya aracılığıyla bildiklerimiz. Aslında tam bir bilgi karmaşası. Düşünsene onca devlet bu adamları bitiremiyor ve her geçen gün militan sayılarında artış olduğu gözlemleniyor deniliyor. Sonra karşına geçip liderleri kerpiç evde yaşıyormuş diyorlar. Tıpkı Usame bin Laden için "çadırdaki işte canımmm" dedikleri gibi.

Sormuyoruz, orası aşikar. Yani kardeşim o öyleyse bu nasıl böyle deme yetimizi kaybetmek üzereyiz çok şükür. Hayatımızdaki çoğu şeyi sorgulamadan kabul ederken bunu mu sorgulayacağız Allah aşkına? Mobilyalarımızı, beyaz eşyalarımızı, evimizi, arabamızı, cep telefonumuzu bile değiştirmeye kendimiz karar veremezken!!! Yanlış anlama sevgili okur kestirmeden gidiyorum işte. Mobilyalar eskidi lafını eşinin ya da senin kafana koyan şeyin %50'si reklamlar, geri kalanı da eş-dost tavsiyesi değil mi? Cep telefonunun özelliklerini tam olarak bilmeden bir üst modeli aldığını bildikleri için adamlar "değişen pek bişey yok" diye seninle dalga geçer gibi reklam koyuyorlar ya işte.

Konuyu dağıtmayacağım. Madem en güçlü devletle girdik mevzuya oradan yürümeye devam edelim. Evet ışid demiştik. Kendi tarihimizden örnekler vermek aslında Ortadoğu coğrafyasına ayna tutmak demek olacak. Çünkü yaklaşık 500 yıldan beri bu coğrafyanın şekillenmesine ön ayak olmuş bir devletler silsilesinin halkalarından birinde yaşıyoruz. Evet sevgili okur Türk siyasi tarihine bakarsan yıkılan bir Türk devleti ile bir sonraki arasında maksimum 50 yıl oynadığını görürsün. Neredeyse birbirinin devamı gibi görünen bu tabloda Türkiye Cumhuriyeti olarak yerimizi alalı 100 seneye yaklaştı. Türkler için nasıl devlet olarak bir devletten diğerine maksimum 50 yıl boşluk var diye görüyorsak meseleyi komplocu arkadaşlar olarak bizler de bir örgütten diğerine bayrak yarışını devralmanın belirli bir periyodu olduğunu düşünüyoruz. Evet kulağa çok saçma geliyor biliyorum. Reklamlardaki değişim çılgınlığı kadar çılgınca olmasa da sana bir-iki sual ederek hutbemi sonlandırıyorum. Cevaplar ev ödevin olsun. (hutbe hitap edilen konu demektir tövbe falan deme duyarım.)

Soru bir ;

El-Kaide neden Afganistan'da ve neden Ruslarla mücadele için ortaya çıktı? Nedenini sorgularken gündelik siyasi tarih bilgisiyle gitmeyiniz, puan alamazsınız.

Soru iki;

Sizce IŞİD denen yapının ortaya gövde gösterisi yaparcasına çıktığı Musul mevzusunda neden bütün ülke temsilcilikleri dururken Türk konsolosluğu işgal edilip oradan başlandı? Bu soruyu devletlerin ve örgütlerin reankarnasyonu başlıklı bir yazıda ele alacağım için sade anlatımınız rica olunur.

Süre: 2 gün

Her soru 50 puan. Hadi sizi göreyim aslanlarım. En yüksek alanlara başka komplolar da vericem.

Hadi Eyvallah, 

 
Toplam blog
: 18
: 204
Kayıt tarihi
: 06.05.15
 
 

İnsanlar arasında insanlardan bir insan.   ..