Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '07

 
Kategori
Tarih
 

Komplolarla şekillenen gelecek -6-

Komplolarla şekillenen gelecek -6-
 

KOMPLO : Gizli Dünya Devleti (GLADIO)

Gladio daha çok İtalya'daki siyasi cinayetlerle adını duyurmuş gizli bir örgütmüş. Ancak, bu örgütün NATO'nun gözetiminde çalışan "global" bir özel tim olduğu, zamanla kendini hisstirmeye başlamış. NATO'nun doğrudan düşman ilan edemediği kişilere veya siyasi mekanizmalara karşı Gladio'yu kullandığı anlaşılmış.

Örgüt, siyasi cinayetler gerçekleştirmekle kalmamış, zaman zaman askeri darbelerin zeminlerini ve şartlarını da hazırlamış, hatta bu tür darbeleri yönlendirmiş.

NATO ile paralel olarak kurulmuş, görünüşte amacı herhangi bir kominist saldırı karşısında gerilla savaşını organize etmekmiş. Finansmanı büyük ölçüde ABD tarafından sağlanıyormuş ve bu örgüt medya kanalıyla anti-komünist propaganda faaliyetlerini düzenliyormuş.

Yöneticileri NATO üyesi ülkelerde eğitim gören, çalışmalarını çoğunlukla gizlice yürütmüş olan Gladio, sadece NATO üyesi ülkelerde değil, Avusturya, İsveç, Norveç gibi NATO üyesi olmayan ülkelerde de örgütlenmişti. En ilginç olanı da, örgütün farklı ülkelerde farklı kod adlarıyla çalışma yapmış olması.

Türkiye'de Gladio' nun "kontrgerilla" adı altında çalıştığı iddia edilmişti.

Gladio'nun şekillendirilmesinde rol oynayan en önemli kişilerden biri çok eskilerde Nazi Almamyası'nda görev alan bir istihbaratçıymış. İşin ilginç yanı ise bu istihbaratçının İsrail gizli servisi MOSSAD'lada bağlantısının oluşu. Bütün bu bağlantılar Gizli Dünya Devletinin geri plandaki planları hakkında ipuçları veriyor. İstihbaratçı generalin Gladio'nun oluşturulması ve şekillendirilmesinde büyük görev üstlendiği ve bu konuda Hitler'in yanında edindiği tecrübeden yararlandığı düşünülüyor.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..