Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Komşunun tenceresinde "taş" kaynıyor, bizim solcular fokurduya "sirtaki" oynuyor.!.. La havle...

Komşunun tenceresinde "taş" kaynıyor, bizim solcular fokurduya "sirtaki" oynuyor.!.. La havle...
 

internetten alınmıştır


Ben konuyla ilgili yazımı yaşmıştım aslında... Daha seçimin ilk gününde, Twiter aleminde gördüğüm coşku üzerine "Syriza çalsın, siz oynayın" başlıklı blogu yazmıştım.

O yazıda, yine bizim "iktidar açı" sol takımın "komşuda pişer bize de düşer" hevesine değinmiştim... Ne var ki, komşuda pişen aşa o kadar ağız sulandı ki, sonunda komşu aç kalacak hale geldi...

Yani, şunu söylemek zorunda hissettim kendimi; komşu tenceresinde taş kaynatırken ve bunu dünya alem bilirken siz komşunun hangi aşına sulanıyor, hangi pişenden pay umuyorsunuz?

Azıcık akıllı, azıcık insaflı olun... Türkiye'nin 90'lı yıllardaki acizliğine benzer bir perişanlığı yaşayan Yunanistanda, asla gerçekleşmesi mümkün olmayan hayaller vaadederek iktidara gelen bir delikavak adama bu kadar hayranlığın ne alemi var?

Utanmasanız, Çiprası'ı "üçünçü adam" ilan edeceksiniz... Adam, sefalete düşmüş ve artık ne olursa olsun psikolojisine mahkum olmuş bir halkı "ikna etti" ve oylarını aldı... Yunan halkı, bundan daha kötü ne olabilir ki, diyerek Çiprasa oy verdi..

Ama elbette bundan kötüsü de var... AB'nin "beslemesi" Yunanistan bu süreç içerisinde hazır yemeye alıştı, üretimi sıfırladı, işsizlik aldı başını gitti... Şimdi nasıl bir "süperman" bu durumu düzeltebilir?

Çipras, solculuğun- dahası komünistliğin- verdiği cesaretle AB borçlarını ödemeyi reddedecekmiş... Tamam bu kadar delikanlılık yaptı diyelim... Peki, bundan sonrası ne olacak? Borçlarını ödemeyen adama bir daha borç verir mi elalem?

O zaman bu Yunan tenceresinde ne kaynayacak?... Tencere bir yana asıl o zaman Yunanistan'da kazan kaynayacak!

Ya da sizin üçünçü adam Çipras, kuzu kuzu Merkel halasının önünde el bağlayıp boyun bükecek, tıpkı selefleri gibi... Ya  da bir zamanların Türkiye siyasetindeki  "kahraman" lar gibi IMF'in kapısına minder atıp 1 Milyar dolar alabilmek için avuç açacak!!!

IMF'e borçlarını ödemiş, ekonomik büyümesi AB standartlarını aşmış, ihracatı rekorlar kıran, milli geliri bir kaç defa katlamış, hiç bir şeyin yokluğunun çekilmediği Türkiye'de yaşayıp da sefaletin pençesinde "milli onur"unu yitirmiş bir Yunanistan meşrebinize uygun bir adamı seçti diye bu kadar uçmanız nasıl bir psikolojinin eseridir?

Bu nasıl bir "iktidar açlığı" dır ki, küçük olsun, fakir olsun, sefil olsun ama bizim olsun mantığına ulaştırdı sizi...

El-İnsaf yahu... Sizin "üçüncü adam" ınızı seçmiş gibi sevindiğiniz Çipras bile, Türkiyenin bugünki başarısını kendine örnek alıyormuş... Eğer bu doğruysa, bu Çipras sizin sandığınız gibi "uçuk" biri değildir... Seçime kadar "üç anahtar" vaadetmiş, kazandıktan sonra da "duvarın ötesine geçtim artık" diyerek bilinen politikaları üretecek bir Demirel'dir...

Hayır, yani şu dünyada Sosyalizm'in mutlu ettiği, komünistlerin zengin ettiği bir örnek ülke olsa bari de canımız yanmasa... Kapitalizm vahşidir evet de komünizmin Sovyetler'de ve pek ülkelerinde yaşattığı "vahşet" in yanında sinek ısırığı kalır.

Bizim sol takımı ütopyacıdır, hayalperesttir, uçuktur bilirdik de  bu kadar "kaçık" olduğunu bilmezdik...Yani, Allah kimseyi düşürmesin, komşumuzun düştüğü sosyal bunalımdan çıkan bu aykırılığa "komşuda pişer bize de düşer" diye atladınız ya...

Allah size akıl fikir versin (Üçüncü adamınız ateist bile olsa)

La havle, vela kuvve!!..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..