Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Komünizm

Komünizm
 

Sene 1930'larda Sovyet Rusya'nın Özerk Ukrayna bölgesinde bir köy. Kominizm'in en sert dönemlerinden birisi. Moskova'ya bağlı toplayıcılar malum köye gelip klise çanını alıp götürmek istiyorlar. Hammaddesi demir olan çanı alıp eritecekler. Köy halkı ise bu olaya şiddetle karşı çıkıyor ve çanı almaya gelenler engel olmak isteyenlerin büyük kısmını öldürüyor.

Ayrıca,

Verebileceğim en büyük örnek Holodomor yani SSCB'nin Ukrayna başta olmak üzere diğer özerk bölgelerde ''aç bırakarak öldürme'' diye çevirebileceğimiz soykırım türüdür.

Daha sonra Katyn yani, 1940 yılında SSCB tarafından yapılmış etnik katliam. Yaklaşık 15.000 Polonyalı asker ve subay esir, Almanya'nın 2.Dünya Savaşı'nda Sovyetler'e yenilmesi nedeniyle Alman tarafında oldukları için SSCB'nin toplama kampına gönderildiler. Burada ne olduğu hakkında bilgi edinilemediyse de, Almanlar Katyn ormanında 4.143 askerin toplu mezarıyla karşılaştılar. Bu mezar dışında daha sonra 11.000 leh askerin daha mezarı bulundu. Daha sonra 5 Mart 1940’da Sovyet lideri Stalin gizli servisi NKVD’ye Sovyetler tarafından esir alınan 26 bin savaş esirini öldürmeleri için emir vermişti. Üç ayrı Sovyet toplama kampında tutulan Polonyalı savaş esirlerinin neredeyse tamamı doktor, avukat, öğretim üyesi, mühendis, polis, rahip gibi yedek subaylardan oluşuyordu. Verilen emrin uygulanması Haziran başlarında sona erdi ve Polonya halkının en eğitimli ve üretken kesimini oluşturan 26 bin savaş esiri kafalarından vurulduktan sonra toplu mezarlara gömüldüler.

Komünizm dedikleri sistem temelde budur.

Halk için var olduğunu iddia eden sistem aslında halka düşman.

Ve ülkemizde malum bir haber sitesinin Stalin'i aklama çalışmaları...

Eminim ki, bugün Rusya bizim ülkemizdeki komunistler kadar Stalin'i aklama çalışmalarına girmemiştir. Bugün Rusya devleti ve Rus halkının yüzü bu katliamlar yüzünden kızarırken bizim ülkemizdeki Komünist arkadaşların aklama çalışmaları özünde komiktir ve sorsanız bizim devletimiz için katil iddiasını çok rahat ileri sürebiliyorlar.

Ayrıca,

Ne zaman sorulsa bizim marksistler için hep gözden ırak kaçmıştır bu olaylar. İşin ilginç kısmı ise, SSCB ve malum sistemi savunan ucuz ve dönek komunist vatandaşlarımız hep ''Biz Troçki'yi daha fazla severiz'' diyerek işin içinden çıkmaya çalışsalar da Troçki'nin devrimin ilk yıllarındaki katliamlarında Kızıl Ordu'nun başında olduğundan sanırım haberleri yok.

***

Sadece Sovyet Rusya değil, Çin Halk Cumhuriyetinde katledilen ve kayıtlara geçmeyen bir sürü insan olduğunu açıkladı geçen radyoda bir sunucu. Sadece madenlerde çalışan insanlar ve din adamlarının ölüm istatistiklerini verdi radyoda konuşan spiker. Tam olarak 88 bin civarı.

Kısaca,

Faşizm üzerine kurulu hiç bir sistemin yaşamaya hakkı yoktur. Umarım hem malum haber sitesi hem de ülkemizin gençleri savundukları sistemin gerçek yüzünü görürler.

Saygılar...

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..