Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

Komutanın köpeği askeri parçaladı!

Komutanın köpeği askeri parçaladı!
 

 

 
İstanbul Tuzla Piyade Okulunda köpek faciası yaşandı. Komutanın köpeği, kendisine bakan askeri parçaladı.
 
Facia İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşandı. Okul komutanlarından Tümgeneral G. G.'ın vatani görevini yapan ulaştırma er M. A. Ç.'yi şahsi köpeğine bakmakla görevlendirdiği belirlendi.
 
Skandal, Tümgeneral G. G.'nin köpeğinin er M.A.Ç'yi parçalamasıyla deşifre oldu.
 
Bugün gazetesinin haberine göre; M:A.Ç, geçtiğimiz günlerde kışlada köpeğe bakım yaptığı esnada saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırıldı. Birçok yerinden yaralandı ve sol bacağına ameliyatla 17 dikiş atıldı. M:A.Ç, köpeğin aşılarının olmaması nedeniyle kuduz ve tetanos aşısı yapılarak 20 gün Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Komutanlığı'nda tedavi gördü.
 
SKANDALIN BOYUTUNU BÜYÜTEN İDDİA: ULAŞTIRMA ER TERFİ ETTİ (!)
 
Bugün gazetesinin haberine göre skandalın başka boyutları da var.
 
Uzun süre hastanede tedavi görmek zorunda kalan ulaştırma er M.A.Ç'nin sesini çıkarmaması için komutanın eşinin şoförlüğüne getirildiği öne sürüldü. Adının 'Köpük' olduğu öğrenilen Golden cinsi köpek tarafından ısırılan er M.A.Ç'nin sivilde bir beyaz eşya servisinde çalıştığı aktarıldı. Olayın ardından bir süreliğine hava değişimine gönderilen erin psikolojisinin bozulduğu kaydedildi. Sol bacağına ameliyatla 17 dikiş atılan ere, köpeğin aşılarının olmaması nedeniyle kuduz ve tetanos aşısı da yapılmıştı. Er, 20 gün hastanede tedavi görmüştü.
 
OLAY DUYULUNCA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ
 
İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanlarından Tümgeneral G. G.'nin köpeğinin bakmakla görevlendirilen eri parçaladığının ortaya çıkması büyük tepki çekti. Askerlerin görevleri dışında işlerde çalıştırılamayacağı vurgulanırken, bu tür keyfi uygulamaların erleri intiharlara kadar götüren bunalımlara sürüklediği belirtildi.
 
Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi: Komutanın şahsına ait köpeğin, er ya da erler tarafından bakılması yerinde değildir. Köpek tarafından ısırılmış erimiz, güvenlik için alınmış köpeğin sorumlusu ise normal karşılanır. Ancak diğer durumda erin görevi uygun değildir.
 
Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap: TSK bünyesindeki erlerimize bu tür özel işlerin yaptırılması vicdanları yaralıyor. Her askerin görev ve salahiyeti mevzuatla belirlenmiştir. Bu mevzuatın dışına çıkarak er ya da erlerimize birtakım özel işlerin yaptırılması asla kabul edilemez.
 
Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin: Maalesef pek çok kışlada sadece generaller değil, albaylar, yarbaylar hatta daha düşük rütbeli subaylar bile kendi şahsi köpeklerini besler. Sanki resmiymiş gibi köpeklere bakan gayrinizamî askerler olur. Böyle bir görev tabii ki suçtur. Hukukun gereği yapılarak, olayın sorumlularına hesabı sorulmalıdır.
 
Asker Hakları Platformu Sözcüsü Tolga İslam: Kanunda da yeri yok. Herhangi bir rütbeli şahsi işi için eri kullanamaz. Denetimsizlik rütbeliye istediği her şeyi yaptırma gücü veriyor. Bunlar aslında çok yaygın örnekler. Şahsi baskılara dayanamayıp akıl sağlığını yitiren, intihar eden askerler oluyor. Son 10 yılda çatışmada ölenlerin sayısından bir buçuk kat daha fazlası intihar etti. Kötü muameleye uğrayan askerlerin intiharı düşündüğü açıkça belli oluyor. Şahsi işler de kötü muamele şeklidir. Kaynak: http://www.mansettv.com/haber/komutanin-kopegi-askeri-parcaladi-14454.html
 
Tolga İslam’a katılmamak ne mümkün!
 
Birileri hala, ‘abartıyorsunuz’ diyecek mi acaba….
 
En azından yorumlarda bana bunu söyleyen olursa alacağı cevabı iyi hesaplayıp söylesin…
 
Tümgeneralin adı niye G.G. olarak veriliyor. Ve neden askerin adı yazılmıyor…Niye, kimden  ve kimler gizliyorlar…
 
Mehmetçiği köpeğin önüne atmaya benzemiyor tabii… Ulaştırma Er terfi etti de Tümgeneralin  akıbeti ne oldu? Soruşturma açıldı mı’
 
Köpük ne durumda ve şimdi nerede? Neden kuduz aşısı bile olmayan bir köpek askeriyede bulunduruluyor ve askerlerin hayatı tehlikeye atılıyor?
 
Ya askerimizin annesi! 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..