Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '15

 
Kategori
Aksesuar / Takı
 

Konak Halk Eğitiminin sergisi, bir rüya gibi, kaçırmayın

Konak Halk Eğitiminin sergisi, bir rüya gibi, kaçırmayın
 

Emel Balcı. Aynı zamanda el sanatları öğretmeni


Konak Halk Eğitim Merkezinin Konaktakİ ATATÜRK Kültür Merkezindeki  yıl sonu sergisi dün ihtişamla  açıldı. Şimdiye kadar benzerlerine rastlamadığımız el emeği ve çabaların elle tutulduğu   göz nuru eserler sergilendi salonda. Guru verici el emekleri, görenleri büyülüyor.

Kendisiyle konuştuğumuz Halk Eğ. Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, “ Bu çalışmalar kalitenin de üstünde birer sanat şaheseridir. Kadınlarımız işi ciddi tuttular. Biz onlara kurs açmıştık, onlara şaşaalı eserlerle  salonu donattılar. Hayran bıraktılar” dedi.

Neler yok ki. Vitray’dan seramiğe, ahşap boyamadan, takı tasarımına, gümüş kazaz kat-ı’ dan, el nakışlarına, kitre bebek, tezhip, minyatür’ler göz dolduruyor.

Kağıt kesme sanatında eserler, üç buutlu gözüküyor tabloda. Hele bir de içlerine mini lem’lerle ışıklanınca, şaheser bir olay meydana geliyor. Birer üç buut şaheserleri bunlar, Ve de duvarları süslüyor.

Sergide öğretmenlerden Olcay Kahraman, Pervin Özdemir, Alemdar Gülsen, Esra Şen, Olcay Kahraman, Şermin Buruncuk, Emel Balcı, Tuğçe Çetiner Cihan ile görüştük. Sanat uğruna kenetlenmişler. Aralarından su sızmıyor.

Sergi, 19 Hazirana kadar açık kalacak.

HEM ÖĞRETMENLER HEM DE KONU MANKENLERİ

KAT' I SANATININ ÖĞRETMENİ,  ESERİNİN BAŞINDA

TUĞÇE ÇETİNER CİHAN VE EMEL BALCI  TAKI TASARIM VE EL SANATLARI ÖĞRETMENLERİ

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..