Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '19

 
Kategori
Müzik
 

Konak Konserleri Sürüyor

Barış Büyükyıldırım’la “Caza Dair”…

Kaleiçi’nde başlayan Konak Konserleri dizisinin 3.sü, 10 Temmuz akşamı saat 20.00’de Kauçuk Otel Re22 Kültür ve Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.

Antalyalı piyanist/besteci Barış Büyükyıldırım konser akşamında, kendi bestelerinin yanında, Mozart, Rossini, Debussy, Satie ve Gershwin eserlerinin caz versiyonlarını seslendirecek.  Konser salonu, Helenistik Döneme ait anıt eserler ve Çağdaş Türk Resim Sanatı eserlerine de ev sahipliği yapıyor.

Konuk sanatçımızın özgeçmişinden:  “Büyükyıldırım solo ve oda müziği, caz ve yirminci yüzyıl müziğini de kapsayan çeşitli türlerde çok yönlü bir müzisyen olarak kendini Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’de önemli salonlarda verdiği konserlerde kanıtlamıştır. Bunların arasında solist olarak sahne aldığı New York Steinway Hall, solo resital verdiği CKM/İstanbul dikkat çeker. Antalya Devlet Senfoni Orkestrasıyla Ravel’in Piyano Konçertosunu, Cincinnati Oda Orkestrası’yla Bach’ın V numaralı Brandenburg Konçerto’sunu, Leyla Gencer Senfoni Orkestrasıyla Saint-Saens’ın Hayvanlar Karnavalını, Concert Nova ile gerçekleştirdiği konserde temel oda müziği repertuarından Schubert’in Trout Beşlisi’ni çalarak kendi düzenlemelerinin yanı sıra yorumlarıyla da göz doldurmuştur.”

“Büyükyıldırım, aynı zamanda Cincinnati Operası'nda prova piyanisti, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda Coach/repetiteur, San Francisco'daki BASOTI festivali için Coach/ piyanist, Manhattan School of Music New York’ta  Enstrüman ve Opera Bölümlerinde korrepetitör olarak da faaliyet göstermiştir. Barış'ın caz müziğine olan ilgisi onu Rolando Matias, Brian Lynch, Othello Molineux, David Sanchez’in de olduğu birçok toplulukla ile yaptığı çalışmalara götürdü.”

Antalyalı müzikseverler, konuk sanatçı Barış Büyükyıldırım’ı Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile verdiği M.Ravel Piyano Konçertosu’ndan anımsayacaklardır.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..