Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Konfor Alanından Çık!

Genellikle bize en az direnci gösteren yolu izlemeyi tercih ederiz. Konfor alanınızda kaldığınız, sizi rahat hissettiren tercihlerin hepsinin de faydalı olduğunu düşünemezsiniz. Aksine çoğu zararlıdır. Şöyle bir geçmişe baktığınızda, o çok beklediğiniz sıçramaların genellikle atılım yaptığınız zamanlarda gerçekleştiğini görürsünüz. Konfor alanımızda kalmaktan ziyade durumumuzu daha net bir şekilde algılayabildiğimiz yeni bir yere geçiş ya da çıkış yapmak en doğrusudur. Bunu yapmak yerine çoğunlukla neler yaparız?

Sorunlarımızdan kaçarız. Bu eylemi gerçekleştirmek için dikkatimizin dağılmasına izin veririz. Örneğin, TV/alkol/okuma/başkalarının sorunlarına yardım etme…gibi bir sürü şeyle kendimizi meşgul ederiz. Mutlu olmak için dış etkenlere başvurmak faydalı bir yöntem gibi görünse de şimdiye kadar bu taktikten fayda görmüş birine rastlayamazsınız. Bu taktik, faydadan ziyade sürekli belli bir döngü içinde dönüp durma halini verir. 

Ne yazık ki kendimizi değiştirmeden önce dünyayı değiştirmeye çalışıyoruz. Bu ne anlama geliyor?

Çoğumuz gelecekteki mutluluğa odaklanmayı tercih ediyor.!!

Kimse, kendisine doğruyu yapmadığının söylenmesinden hoşlanmaz. Çok şükür hepimiz hayattayız. Nefes alıyoruz, temel ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Fakat bu yeterli değil. Alışılmışın dışında gerçekleşen olayları daha katlanılabilir hale getirmek için nefes tekniğinden faydalanmak gerekiyor. 

Kendinizi zorlanırken ya da işler düşündüğünüzün aksine stresli hale geldiğinde, dikkatinizi dağıtacak şeylere yönelmek yerine nefes alıp verme tekniği kullanarak zor durumlarla nasıl başa edebileceğinize dair iç görü kazanabilirsiniz. Zira nefes alıp verme şekliniz karşılaştığınız zorluklara nasıl karşılık verdiğinizi belirler. Net ve açık bir zihin için derin nefes egzersizleri olmazsa olmazlardandır. 

Derin nefes alın. Ciğerlerinizi doldurun ve zihninizi boşaltın. Çok basit!!.  Derin nefes alma teknikleri zihninizi temiz tutmanıza yardımcı olur. 

İngiliz yazar ve girişimci Chris Baréz-Brown, dediği gibi nefes alma teknikleri çok önemlidir. 

"Nefes almak, üzerinde düşünmeden, bilinçsizce yaptığımız bir şey gibi görünüyor. Ancak yıllar geçtikçe, birlikte çalıştığım üst düzey yöneticilerin çoğu, doğru nefes almayı öğrenmenin hayatlarını değiştirdiğini söylüyor. Son araştırmalar, derin nefes almanın olumlu etkisini gösteriyor. Duygularınızı nasıl yöneteceğinizi ve baskı altında nasıl sakin kalacağınızı öğrenmek, üretkenliğinizi ve yaratıcılığınızı etkiler.’’ 

Artık bundan sonrası size kalmış 

Unutmayın mutluluk bir nefes ötesinde…

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..