Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Konforlu Kurtarıcı, Güvenli Seyahat..

Konforlu Kurtarıcı, Güvenli Seyahat..
 

Konforlu kurtarıcı, güvenli seyahat..

Hayatımızın en yoğun günlerinde genelde birçok aksilikle karşılaşmışızdır. Nedense sanki her şey o gün bizi bulur. İşimizin iyi gitmesi için ne kadar özen gösterirsek gösterelim o engellere maruz kalırız. Önemli bir toplantınız vardır ve günlerce hazırlanmışsınızdır, projeler, belgeler, kıyafetiniz, en ufak ayrıntıları atlamadan her şeyi ayarlamışsınızdır ama son anda bir sorun buluverir sizi. Ya kıyafetinize çay dökülür ya da belgelerinizi evde unuttuğunuzu fark ederdiniz. En kötüsü de eğer İstanbul’da yaşıyorsanız yoğun hatta durma derecesine gelmiş bir trafikle karşılaşırsınız. İşte bu sorunların en büyüğüdür.

Tam her şey bitti derken hayatınızı kurtaracak son bir şey çıkıverir karşınıza ‘Taksi’.. Özel bir aracınız yoksa bu gibi durumlarda kurtarıcı görevini görmektedir. Hatta bilmediğiniz bir yere gidiyorsanız, bir aracınız olsa bile taksiye ihtiyacınız olacaktır. Onlar bizi en kestirme yoldan, kısa sürede ve güvenli bir şekilde ulaşmak istediğimiz yere ulaştırabilirler. Belki de o kritik anlarda bize kolaylık sağlayan, tüm işlerin yolunda gitmesini sağlayan bir taksiden ibarettir. Ne zaman neye ihtiyacımız olacağını bilemeyiz. Gerçi bu gibi durumlarda bir sorun daha çıkar ortaya. Her gün caddelerde vızır vızır dolaşan taksiler ihtiyacımız olduğu anda yok oluverir ortadan. İşte size yine aksilik. Olmaz demeyin. Eminim bir çoğunuzun başına gelmiştir bu tarz bir olay. Kendi kendinize söylenmeye başlarsınız işte o anlarda; ‘Zaten tüm aksiliklerde beni bulur’ diye. Hayatta her zaman her şeyin bir kolay yolu vardır. Sorunlar olmadan çözümler oluşmaz. Ya da ihtiyaçlar çoğaldıkça o ihtiyaçları giderecek türde şeyler meydana getirilmiştir. Tüm bunlardan yola çıkarak bu taksi meselesine de bir çözüm bulunmuştur. Hayatımızda her gün gelişen ve bize kolaylık sağlayan teknoloji sayesinde bulunduğumuz yere en yakın taksi durağının adresi ve telefonu artık cep telefonunuzda. Turkcell hatlardan ‘TAKSİ’ yazıp ‘3111’e gönderdiğiniz zaman size en yakın taksi durağı cebinize geliyor. Belki de bir mesaj tüm günün iyi gitmesine yol açacaktır bu sayede.

Bu kadar çok bilgiden sonra bir taksici ya da taksicilerle ortak çalışan biri zannedebilirsiniz beni.. Ancak ne bir taksiciyim ne de onlarla ortağım. Hatta aksine bir öğrenciyim.. Ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki hayatta dakikaların değerini saniyelerle kaybettiğiniz bir şeyin ardından anlayabiliyoruz.

 
Toplam blog
: 2
: 343
Kayıt tarihi
: 15.07.09
 
 

Ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum. Hayata uyum sağlamaya çalı..