Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Konkasör Sektöründe Büyük Gelişme

Konkasör Sektöründe Büyük Gelişme
 

Konkasör sektörü aslında Türkiye de pek duyulmuş bir sektör değildir. O yüzden öncelikle konkasör nedir ? Ne işe yarar bundan bahsederek konumuza girmek istiyoruz. Konkasör, halk dilinde daha çok taş kırma makinası diye adlandırılmaktadır. Bu tesisler, taş ocaklarında çıkan büyük kaya parçalarını kırarak, kum, çakıl ve benzeri şekillere getirerek yol yapımı, bina yapımı ve çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.
 
Konkasör sektörü 2000'li yılların sonuna doğru, az sayıda firmanın hizmet verdiği bir sektördü. Bu firmaların başında ise, Fabo company, Dragon Makina ve General Makina yer almaktaydı. Daha sonraları sektör oldukça zenginleşerek bir çok firmanın konkasör imalatına doğru yönelmesine sebep verdi. Bu durumun en başında ise, şuan ki hükümetin yol yapımı gibi hizmetlere ağırlık vermesinden ötürü de kaynaklanmaktadır. 3 büyük firmanın hüküm sürdüğü sektörde bugün nereden baksanız ortalama 15 - 20 firma daha giriş yapmış bulunmaktadır.
 
Fakat her sektörde olduğu gibi kırma eleme sektöründe de bazı istenmeyen olaylar çıkmaktadır. Bu olayların detaylarına inmek içinde bizlerde blog okuyucularım için, sektörün öncü konumda ki firması olan Fabo company sahibi Erdal Bozkurt ile görüşerek sizler için sektörün nabzını tuttuk.
 
Fatih Hüner : Metin Bey öncelikle merhabalar, biliyoruz ki bu sektörün en eski duayenlerinden birisisiniz. Peki, 30 yıldır ayakta kalmayı ve atlattığımız ekonomik krizlerden sıyrılıp daha iyi üretimler yapmayı neye borçlusunuz ?
Erdal Bozkurt : Merhabalar, ben söz hakkı tanıdığınız için öncellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Biz 2003 yılında kurulmuş köklü bir firmayız. Biz bu işlere başladığımızda Türkiye de bu işi yapan firma sayısı bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadardı. Bizler kurulduğumuz günden bu yana kendimize vizyon ve misyon olarak öncelik müşteri memnuniyetini hedef biçtik. Buna dayalı olarak çalıştığımız bir çok firma bizden memnun kalarak, işlerin devamlılığını getirdi. Ve ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bizler iki üç yıllık bir hedef doğrultusunda kurulmuş bir firma değildik, niyetimiz uzun yıllar bu sektörde hizmet vermekti. Buna dayalı olarakta ürettiğimiz kırma eleme tesisleri ve diğer kırıcı çeşitlerimiz de kaliteliyi maximum seviyede tutarak, fiyatları ise olabildiğince minimize etmeye çalıştık.
Fatih Hüner : Peki, şuan sizce bu sektörün gidişatı ne durumda ?
Erdal Bozkurt : Aslına bakarsanız işini kaliteli yapanlar uzun süre ayakta kalabiliyor. Şuna dikkat edelim, bugün firma diye görünen bir çok şahıs ve sözde firmalar aslında komisyoncudur. Örneklemek gerekirse bizim satışını yaptığımız bir ürünü alıp başka firmalara üstüne koyarak satışını gerçekleştirmektedir. Zaten detaylarına indiğiniz de bir firma 3 - 4 defa isim değişikliğine uğramıştır, çünkü bunları bir çok kişiye kalitesiz hizmet sunarak piyasada isimlerini lekelemişlerdir.
Fatih Hüner : Peki, sizin ürününüzü sizden habersiz satmalarına neden müsade ediyorsunuz?
Erdal Bozkurt : Hangi biriyle uğraşalım ? Bunlar sadece Türkiye de değil, dünya genelinde de olan bir sorundur. Bir çok şahıs kendini firma olarak gösterip farklı firmaların ürünlerini satmaktadır.
Fatih Hüner : Peki, bu konuda blog okuyucularımıza ne gibi bir uyarıda bulunmak isterseniz?
Erdal Bozkurt : Bakın bugün internete girdiğiniz de piyasası 500 Türk Lirası olan bir telefonu facebook ve benzeri yerlerde 90 Türk Lirasına sattığını iddaa edenler var. İsmi bile belli olmayan bu firmalara güvenip ürün siparişi verenler, aldıkları kargoda çok farklı şeylere sahip olabiliyorlar. Bizim sektörde de böyle, ismi bile belli olmayan, her gün isim değiştiren firmalara dikkat edilmeli. Köklü olmayan firmalara güvenmeyin demiyorum, sadece daha dikkatli olunuz. Bu kişilerin bir fabrikaya sahip olması da güven ortamı oluşturmaz. Zira bir makina,1.000.000 Türk Lirası gibi fiyatlara satılıyor, bugün aylık bir fabrika kiralasınız en fazla 100-150 Bin Türk Lirası. O yüzden çok ama çok dikkatli olarak piyasa araştırması yapmadan kesinlikle ticaret yapmasınlar.
Fatih Hüner : Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Bize söyleyeceğiniz son birşey nedir?
Erdal Bozkurt : Ben herşey için çok teşekkür ediyorum, benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Konkasör ve diğer tüm ürünlerimiz hakkında bilgi almak isteyen herkesi ofisimize bekleriz. İlla ki bir ticaret yapmamız gerekmez, çay içmeye de herkesi bekleriz.
 
 
Toplam blog
: 20
: 2584
Kayıt tarihi
: 03.10.13
 
 

Üniversite mezunu ve programcı. Müzik dinlemeyi ve koleksiyon yapmayı seviyorum. Sık sık yüzüyoru..