Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Konser sezonu sona ererken

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 6 Ekim 2006 da Atatürk’ün 125. Doğum Yılı kutlama konseriyle başladığı ‘konser sezonunu’ 25 Mayıs 2007 Cuma günü ‘Bahar Konseri’yle sonlandırıyor.

ADSO sezon boyunca 31 konser gerçekleştirmiş olacak.

Bunların 24 ü AKM de, 7 konser de Akdeniz Üniversitesi ‘Atatürk Konferans
Salonu’nda verildi.(Sonuncusu veridi varsayılarak)

Antalyalı müzikseverler, tuhaflıklarla dolu bir konser sezonunu geride bırakıyorlar.

En ilginci sezonun tam ortasında (12. hafta) dağıtıla bilinen ‘konser proğramları’nın neredeyse yarı yarıya değişikliklere uğramasıydı.

Bir diğeri konserden bir gün önce, Armoni Mızıkası ortak konserinin gün ve yerinin değiştirilmesi.

Bir başka ilginçlik de Akdeniz Üniversitesi’nde verilen; Ücretsiz ve üniversite personeli ile öğrencilerine ayrıcalıklı bu konserlerde, küçük bir konferans salonunun 1/3 i ancak doldurulabildiğini defalarca gördüm. Konsere, öğretim görevlileri bile katılsa dolabilecek bir salon, sözünü ettiğim yer. Hatta konservatuvar öğrenci ve öğretmenleri (akademisyenler) bile yeterince ilgi göstermemekteler. Oradaki emeğe üzülmemek mümkün mü?

Konferans salonundaki konserlere gidip gelmekte bir başka sorun. Bireysel yakınmamı ADSO müdürü (Ahmet Rahtuvan)ne ilettim. Konser sonrası, özel aracınız yoksa yerleşkeden birkaç kilometre yürüyerek çıkabilmektesiniz...Gece olduğundan, özellikle güvenlik sorunu, bu gidiş gelişin en önemli sorununa dönüşüyor...

Bu yıl için olumlu örnekleyebileceğim bir durum; Türk besteci ve eserlerine yeterli oranda yer verildiğiydi.

Sona eren konser sezonunda dikkat çeken bir başka konu da, dinleyici profilindeki değişiklikti: Konser davetiyelerinin, bir şekilde konuya özensiz kişilerin eline geçtiğini düşünüyorum..Dağıtılan tüm yazılı unsurlarda belirtilmesine rağmen, konser başladıktan sonra salona giriş çıkışlar ve çocuk sesleri, rahatsız edici düzeydeydi.

Bu yazıya konu olan tüm olumluluk ve olumsuzluklar, yazılı şekilde ADSO müdürlüğüne de iletilmiştir. Okurlarla da paylaşmak istedim.Emek veren sanatçılara sezon için teşekkür ederken, yeni sezonun daha başarılı geçmesini dilerim.

Aspendos festivalinin de 'tenzili rutbe' sinde emek sahibi olanları kutlamak!gerekir
Uluslararası festival, şimdilik 'ulusal' hale getirildi. 1. Aşama tamamlandı, 22 Temmuz sonrası, 2. aşamayı yaşama geçirme şansları 'olamasın' dilemekteyim!

Konuyla ilgili bilgi ve gözlemlerimin, bir dinleyici ölçüsünde olduğunun bilinmesini isterim.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..