Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
Okunma Sayısı
203
 

Konserve üzerine

Konserve üzerine
 

Haber, tüm gazete ve televizyonlarda neredeyse aynı anda vücut buldu;

" Ev yapımı konservelerde ölüm riski!"

Bir Prof, her nasılsa Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapmış.

Açıklamanın yapılabilmesi için;

1- Muhabir profesöre telefon açar, randevu talep eder ve " Ev yapımı konserveler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili araştırmalarınız var mı? Var ise araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşabilir misiniz?" der.

2- Profesör, muhabire telefon açar; " Ev yapımı konserveler hakkında derin bir araştırma yaptık, sonuçlarını açıklamak istiyorum" der.

 

Ortada bu kadar ciddi bir haber varken! Türkiye'de ve dünyada yaşayan, ev yapımı konserve tüketen vatandaşlarımız ciddi tehlike altındayken ve ölüm riski ile karşı karşıyayken,  neden diğer medya kuruluşlarının temsilcileri, profesörün davetine icabet etmez?

 

Şayet davet edilmedilerse, profesörün sadece,adını bilmediğimiz A.A muhabirine açıklama yapmasının hikmeti nedir?

 

Haber; temmuz, ağustos aylarında, vatandaş plajdayken, televizyon ekranlarında, hangi ünlünün, hangi tatil yöresinde fink attığı gösteriliyorken, yayınlansaydı, kimsenin ruhu bile duymayacaktı.

Fakat tesadüfe bakın tam ev yapımı konserveler tüketilmeye başladı!

 

Cumhuriyet tarihinde o kadar üniversite, o kadar profesör varken, hiç birinin aklına  ev yapımı konserveleri araştırmak gelmedi mi?

Geldiyse, yaptıkları araştırmanın sonuçları neden bugünkü kadar medyatik olmadı?

Madem olay manşetten verilecek, ana haber bültenlerinde yer alacak kadar önemli! Neden hükümetler, gelmiş geçmiş Sağlık Bakanlıkları konunun üzerinde durmadı, halkın kendi kendini zehirlemesine ses çıkarmadı?  

 

 

Düşünmeye başladığında bir sürü soru geliyor akıla, içten içe şüphe dişe giren kurt misali kemiriyor;

Öyle ya, ne yapacağız şimdi?

Atamızdan, onların da atalarından gördüğü gibi, kiler raflarını süslediğimiz konserve kavanozlarını çöpe mi atacağız?

Düz mantık yürütüp; " Arkadaş konservede tehlike varsa, turşu ve reçeller de de vardır, tarhana, kuskus ve kesmelerden de kurtulalım aman başımıza bir şey gelmesin mi? diyeceğiz…

 

 

 

 

 

 

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ev yapımı konserveler ölümcül... Reçeller, tarhanalar, erişteler de öyle... Ama maden ocakları olmazsa olmaz... Metandı göcüktü derken... Yerin dibinde sele kapılmak kimin aklına gelirdi? Burası orta doğu... İllaki alırlar hayatını... Aman kuskus yeme...

yeşilsoğan 
 02.11.2014 23:55
Cevap :
Hazır almak varken neden uğraşsın insanlar? Yok kilolarca sebzeyi pazardan eve taşı, koca koca tencerelerde kaynat, kavanozu buldun kapağı nerede? Güçlü kuvvetli birini bul ki, hava almayacak gibi sıksın kapakları…Bir sürü zahmet, hazır alacaksın, keyfine bakacaksın.Üretmeyeceksin, borçlanıp bol bol tüketeceksin…Burası Ortadoğu mu? Yanlış olmasın soğanın yeşili! Avrupalıyız biz! : )  03.11.2014 22:07
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1280
Toplam yorum
: 7730
Toplam mesaj
: 187
Ort. okunma sayısı
: 1108
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Deniz tutkunu.Amatör kıyı balıkçısı. Aynı Şarkı ve Ilık Havada Hoşça Kal adlı kitapların yazarı ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster