Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Konsosloslukların yetki alanları sorunu

Konsosloslukların yetki alanları sorunu
 

Merhabalar,

Vize işlemleriniz için başvuru yapmak -mecburiyetinde- olduğunuz bir şehir olabilir. Yani, keyfinize göre istediğiniz şehirdeki konsolosluk/başkonsolusluk/elçilik ya da başvuru merkezinde başvuru yapma hakkını maalesef çoğu ülke vermiyor. İkamet ettiğiniz şehre göre hangi konsolosluğun yetki alanındaysanız oradan başvuru yapmanız şart. Fakat hiç bir ülke başvuru sırasında "ikametgah" belgesi istemiyor. Enteresan değil mi?

Trajikomik örnekler:

1-Pasaportunuzu aldığınız yer yani "VEREN MAKAM" eğer İSTANBUL vb ise ve siz aslında farzımisal İZMİR'de ikamet ediyorsanız ve başvurunuzu haliyle İzmir'den yapmak istediğinizde o zaman başvuru sırasında sizden evrak listelerinde olmamasına rağmen "ikametgah belgesi" isteye-bilir-ler. 

2-Daha öncesinde İtalya vizesi için İzmir'den başvuru yapmış olabilirsiniz fakat Yunanistan vizesi için Ankara'ya gitmek durumunda kalabilirsiniz. 

3-İstanbul'da ikamet ediyor ve İstanbul'da çalışıyorsunuz üstelik pasaportunuz da İstanbul'dan çıkma. Görünüşe göre İzmir'den başvuru yapmanızın mümkünü yok değil mi? Muğla'da yazlığınız mı var? Bir daha düşünmeli.

 

 

Saygı ve Sevgilerimle

 

 
Toplam blog
: 6
: 2235
Kayıt tarihi
: 12.01.15
 
 

Merhabalar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. İzmir'in en saygın turizm ace..