Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Kontur

Kontur
 

İlişkiler dünya üzerindeki en büyük sınavdır her halde, öyle düşünüyorum ne yalan söyleyeyim. Sadece kadın erkek ilişkisi olarak değil ama çıkış noktam orası altını çiziyorum.

Birlikte yaşamak bir arada kalabilmek, duygularımızı olumlu yönde taze tutmak, eskimemek eskitmemek öyle sanıldığı gibi kolay bir şey değil. Birlikteliklerde zaman aşımına uğrayan duygular var birbirine alışan çiftlerin monotonlaşan ilişkileri var. Bunu bildikleri halde bitiremeyen sorumluluk olarak gören milyonlarca ilişki tutukluları var hem de müebbet.

Peki ilişkiler taze tutulabilir mi, örneğin kadın erkek arasında yaşanan ilişkiyi baz alırsak onlarca yıl birlikte yaşayan çiftler, hangi duyguyla tutunuyorlardır birbirlerine. Aşk ne kadarlık bir zaman diliminde bir ilişkinin içinde kalabilir, sadakat denilen şeye zaman içinde sadakatsizlik etmez mi partnerler.

Hadi bunu biraz açalım, neden hiçbir zaman ikili ilişkilerde ilk günkü gibi olmaz duygular, perçinleşmesi gerekirken neden savurur rüzgar gizli kapaklı farklı yönlere çiftleri.Ve bunu kabul etmez hiç biri, yanındakini çok sevdiğini söylerken bir başkasına akıverir yüreği. Sadece bu kadarıyla da kalmaz daha da ileriye giderek en sevdiğim dediğini en çok sevdiği bir başkasıyla aldatıverir. Peki bunun neresi ilişki neresi sadakat olur o zaman.

Tükeniyor sevgiler ve  aslında eriyor zaman içinde, gözlerine bakmaya doyamadığınızdan gözlerinizi kaçırıyorsunuz gün geldiğinde.

Eskimiş bir paçavra gibi görüyor fakat yinede bitmesin istiyorsunuz, ama bir çoğu bir başkasına doğru yol alıyor. Aldatma içgüdüsünün aslına bakarsanız sanıldığından daha fazla çift yaşıyor ve hayata geçiriyor. Ama saman altından yürütülen sular gün geliyor mutlaka ıslatıyor sadakati.

Bunun bir formülü var mıdır bilmiyorum, birbirine bağlı kalabilen kaç çift vardır, aldatılmayan kadın aldatılmayan erkek sayısı ne kadardır acaba. Birbirinden bıkmadan sevmenin sevilmenin hazzını tam manasıyla yaşayanların sayısını merak etmiyor değilim.

Kime sorsan eşini deli gibi seviyor ama eşini deli gibi severken yine bir başka deli gibi sevdiğini söylediğiyle aldatıveriyor. Dürüstlük kavramının üzerine biçilen hot kutur kostümler terzisinin maharetine göre biçimleniyor aslında. Keşke öyle olmasa keşke gözlerine bakmaya doyamadığımızın gözlerinden gözlerimizi kaçırmasak.

Bir ömrü var ilişkilerin her iki cinsinde yüzleşmek zorunda kaldığı, eşit yani, fifti fifti. Kabul etmesi zor olduğundan çıkıyor bu savaşlar, sadakat özgürlüğe kurban gidiyor. Sabit hatlı değil de konturlu ilişkiler moda artık, duruma göre kontur bitene kadar zaman aşımı meselesi, hangi paket bize uygun kampanya peşinde araştırıyoruz aranıyoruz.

Hem elimdeki dursun, hem gönlüm daldan dala konsun, bir yastıkta kocayın duaları bir yastıkta sahiden de kocatıyor insanı, ama kaç yastıktan sonra..

 
Toplam blog
: 111
: 161
Kayıt tarihi
: 24.12.11
 
 

1965 Zonguldak doğumlu ve halen Zonguldak'ta yaşamaktayım.Yazarım ve çeşitli platformlarda sunucu..