Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Konu; gerçek aşk ise..

Konu; gerçek aşk ise..
 

Kaynak: google


Gerçek aşk söz konusu olduğunda hiçbir şey karmaşık değildir diyor Sarah Jio.. Etkilendiğim kitabından bir cümleydi sadece. Gerçekten böyle değilmidir peki? Gerçek aşk denildiğinde herkesin kalbindeki çok sevdiği insan gelir değil mi? Aslında hiçbirimiz gerçek aşkla sevmemişizdir sevdiğimiz sandığımız kişiyi. Çünkü herkes araya başka insanlar,mekanlar, ülkeler, dağlar, ovalar girdiğinde o duyduğumuz büyük sevgiyi unutmuşuzdur. Sadece akıllarımızda kalmıştır bir anı olarak mazide.. Ya da şimdi ki devire gelirsek hangimiz gerçekten aşık olduk? Ya da hangimiz gerçekten aşkımızın peşinden koştuk seneler geçse bile? Hepimiz biri gider başka biri gelir, nasip değilmiş, unuturum, evde kalacak değilim ya; gibi cümleler kurduk. O evlendiyse bizde evlendik. Başka birini bulduysa bizde inadına kıskandırmak için başka birini bulduk. Hangimiz koştuk ki aşkımızın peşinden? Hiçbirimiz..
Hep bir ikiyüzlülük rolü verdiler bize onu oynadık. Hep sahtelikler çıkarlar menfaatler peşinden koştuk. Aldattık, aldandık, yanlış yollara girdik ama hiçbirimiz sevdiğimizin elini tutmayı beceremedik; sevmeyi beceremediğimiz gibi.. Suçu hep karşı tarafta aradık. İhanet etti onda suç bulduk. Başkasına baktı onu suçladık. Bana olan aşkı bitti dedik. Halbuki kendi ellerimizle başkalarına mal ettik sevdamızı. Araya hep yakın arkadaşları soktuk ilişkilerimizde. Oysa ki hep zararı en yakınlarımızdan gördüğümüz halde...

Geçmişe özlem duyuyorum bu aralar. Çok değil bir 4 5 sene öncesi bile daha güzeldi hayat, insanlar daha temizdi. En azından yüzdelik pay birimimizde daha temiz kalmayı basaranlarımız fazlaydı. Ve hala kendimizdeki hatayı görmeden ilerliyoruz ilişkilerde, hayat tecrübemizde. Hep daha fazlasını daha doyumsuzunu daha sahtesini daha beterini istiyoruz resmen. Bilinçliyiz üstelik, çünkü sevgiye açız, dostluğa açız. Her birimiz gerçek dostluk gerçek aşk arıyoruz fakat hiçbirimiz kendimize dönüp bakmıyoruz. Gerçekliği kendimizde ve kendi içimizde bulmamız gerektiğine inanmıyoruz. Dışarda arıyoruz mutluluğuç Can Yücel diyor ya; bir kedi yavrusundan farkımız yok konu aşk ise diye, gerçekten öyle. Nasıl ki bir kedi sevgiye muhtaç olduğu için kanar insanların çağrılarına, bizimde aşk kapıya geldiğinde bir kediden farkımız kalmıyor. Durup seçim bile yapamıyoruz, düşünce yitimizi kaybediyoruz..
Kitaplara verdim kendimi bu aralar, en iyi onlar anlıyor halimi diye. Kaç gözyaşı biriktirdim kimbilir sayfalarında.. Ve o gözyaşlarını hikayelere hesaplattım fakat kitabım gibi can dostum bile biliyordu gözyaşlarımın hikaye olmadığını. Ve buna rağmen başka hikayelere yöneltti beni onca sırada okunması gereken kitap varken. Ders almamı söyledi ve gözyaşlarımı değmeyenlere akıtmamamı bir kez daha hatırlattı. 
Gerçek aşkı bulmanız ve onun peşini bırakmamanız dileğiyle.

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..