Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Edebiyat
 

Konuk yazar: Çanakkale içinde aynalı çarşı

Konuk yazar: Çanakkale içinde aynalı çarşı
 

BİR KONUK YAZAR:

ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI

* M. Halistin KUKUL (*)

Abdülkadir Güler’in eseri.Yazar Güler, üçüncü baskısını 204 sayfa olarak yayınladığı <ı>“ Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı “ ( Araştırma- İnceleme) adlı eserini, 76 sayfalık ilaveyle Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı adıyla 4. baskı olarak yeniden neşretti. Aydın Kolalı Matbaası Kasım 2008.

Eserin üçüncü baskısına yazdığım yazıda şunları söylemişim: “ Çanakkale Muharebeleri’ nin ve Çanakkale Zaferi’nin Türk Tarihi bakımından önemi büyüktür. İki bin yılı içinde yayınlanan “ Şiirimizde Çanakkale Zaferi” adlı makalemde şöyle demişim: Çanakkale Zaferi, Türk’ün ikinci Ergenekonu’dur.

Böyle olunca; bunun, geleceğimiz için ehemmiyeti de gün geçtikçe artacak, bu hususta yeni yeni görüş ve beyanlar, eserlerle, bu şanlı ve ihtişamlı zaferi ifadeye çalışılacaktır elbette. ( <ı>Çağrı Dergisi, Nisan 2005, sayı: 545 )

Yazar Güler; eserini, hakkında yazılanlarla ve bazı resimlerle biraz daha zenginleştirerek genişletti..Anlaşılıyor ki Çanakkale’yi devamlı gündemde tutmak istiyor.

Çanakkale’ye fazla önem vermesinin sebebi mâlûm. Zira Çanakkale’de gencecik yaşta, vatan, millet, din, ve hürriyet uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimize büyük vefa borcumuz, teşekkür borcumuz vardır. Yazar bunların şuurundadır. Gayreti bundandır. İnşallah, bu temiz niyetinin ve gayretinin semeresini görür.

Bu mübarek şehitlerimizin torunları olarak, onların bizden beklediği Fatihaları göndermeyi ihmal etmemek lâzım. Bakınız eserin Önsözü’nde Sayın Ertuğrul Özdemir ne diyor: <ı>Çanakkale’de dünyanın en emperyalist ordularına karşı, Türk Ordusunun kazanmış olduğu büyük zafer, büyük kalıcı bir eserdir. <ı>İngilizler, Yeni Zelandalılar, Avustralyalılar , Fransızlar, , binlerce kilometre uzaklardan geliyorlar., ölülerini ziyaret ediyorlar. Onlar sömürgeci bir politikanın sonucu buralara geldiler. , yenildiler, öldüler.. Biz de şehitlerimizi yalnız, boynu bükük bırakmamalıyız. ( s.15 )

Ertuğrul Özdemir’in bahsettiği bu devletlerin emellerinden vazgeçtiklerini kim söyleyebilir?

2009 yılı itibariyle Türkiye’mizin çevresindeki fitne odaklarının dünkülerden farkı var mıdır? Öyle ise; Çanakkale ruhunu çok iyi tahlil etmeliyiz. Onunla ilgili gayretleri takdir ve teşvik etmeliyiz.

Bu vesileyle, yazar Abdülkadir Geler’i tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Ümit ediyorum ki, eseri ilgililerce de değerlendirilir.

Eserin isteme adresi:

Abdülkadir Güler: 0256- 5110142,

Cep: 0535. 842.43.55. veya P.K. 40- Söke / AYDIN.

<ı>( * ) M.Halistin Kukul, 19 Mayıs Üniversitesi E.Öğretim Görevlisi- Samsun.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..