Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '07

 
Kategori
Sinema
 

Konulu seks filmleri

Konulu seks filmleri
 

Sinema bir sanattır. Elbette bu sanatın icrası epeyce karmaşık olduğu için sinemaya sanat diyebilmek için yıllar geçmiş ve geçen yıllara rağmen hala kafasında bu fikir oturuşmamış bazı kesimler bulunabilecektir.
Bir eserin sanat olabilmesi için sanatçı elinden çıkmış olması gerekmez mi? İşte ben bu soruyu soracağım. Sinemada ışıkcıdan sesciye epeyce kalabalık bir ekip vardır. Bunlar bir yönetmen tarafından yönetilirler. Yönetmen genel itibariyle olayın hakimidir. Dolayısıyla yönetmenin sanatçı yönü filme katkı sağlar. Sonra oyuncuların oynama yetenekleri ortaya çıkar. Bir de bilmemiz gereken şeyin aslında oyuncuların oynamaması gerektiğidir. Oynayan oyuncu iğrenç durur filmlerde, kasılır, gerilir rol yaptığı kabak gibi bellidir.
Sinema bir sanatsa,
Her film sanat eseri midir? Örneğin ticari film, seks filmi, saf sinema vb.. kavramlar neden vardır? Ya da komedi filmleri sinema tarihinde neden bir yere sahip değildir.
Bence günümüzde sanatın tarifi değişmelidir. Konulu seks filmlerinin sanatsal yönü bazen öyle noktalara gelebilir ki, en sanatsal filmden sanatsaldır. Sanatın bir dalıda nü değil midir zaten?

Seks filmlerindeki sanatsallığın önündeki en büyük engel bence oyuncuların doğallığın azlığıdır. İzleyiciyi etkilemek adına fazla abartılı bir oyunculuk sergilenir.
Konuyu toparlayacak olursak; sinema sanat ise sinemanın tüm dallarına sanatsal bir gözle bakabilmeli ancak eleştiri kapısını hep açık tutmalıyız.
Duvara resim yapan adamla o zamanın sanatçısı nerede ayrılmışsa, her holivud filminin içine bir sevişme sahnesi koymak adeta adettense, brad pitt olursa bir hatunun canını yakacağını, sibel kekilli olursa illada bi şekilde altta kalacağını adımız gibi biliyorsak, konulu seks filmlerini de tekrardan değerlendirmeliyiz.
Saygılar...
 
Toplam blog
: 5
: 8996
Kayıt tarihi
: 31.08.07
 
 

Merhaba ben chillon. 'Gökkuşağının içindeki filler geceleri daha beyazdır' adlı teorinin sahibiyim. ..