Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Konumuz cinsellik

Konumuz cinsellik
 

resim internetten alinmistir


Konumuz Cinsellik 

Konu başlığı bile korkutucu, canım ülkemin en büyük tabusu. Üstelik bu tabu oyun olarak oynan TABU’ya hiç benzemiyor. Bu konuyu açmak dikenli yollarda yürümekle eşdeğer. 

Tarih boyunca bu konu hep Pandoranın Kutusu olarak açılmadan kalmış, son yuzyıl’da yapılan filmlerle bizleri biraz rahatsız edip düşündürmeyi deneyen yazarlar, yönetmenler olsa da, hala kimse bu konuları konuşmak istemez. Anadolu’nun kasabalarında bu konular öğretmenden, anne-baba’dan değil de arkadaşlardan öğrenilir. 

Cinselliği konuşturmayan öncelikle din unsurudur, hemen bütün dinler, budizm dahil, seks yapmayı haz almak için yapıldığında yasaklar. Seks yapmak sadece doğurganlık için gereklidir, yani buradan şu anlamda çıkabilir, sadece çiftleşmek için seks yapın, onun dışında gerek yoktur hatta aklınıza bile getirmeyin. Böyle bir ogretinin sonunda insanlar ne yapar…. Daha çok ilgi duyarlar bu konuya, üzerine birde namus sosunu doktunuzmu menü tamamlanır ancak tadından yenmez. 

Herkesin ayıpladıgı konu ne ilginctirki insanların en çok merak ettiği konudur, işin magazin tarafı hemen herkesin ilgisini çeker, nedense yatak odalarında yapılanlar herkesçe merak konusudur. Bunun sadece pozisyon öğrenme amaçlı olduğunu da sanmıyorum. İlk gençliğini yaşamaya başlayan yurdum insanı için durum daha da acıklıdır, herşey gizli kapaklı olmalıdır, kimseler bilmemelidir, işin ucunda ölüm bile olabilir. Kıskançlık, sahip olma duygusu vs için uzmanlar bir açıklama getiriyorlar, ancak kalkıp, çocuğunu, yakınını sırf biriyle öpüştü, mesaj yolladı, aşık oldu diye öldüren maganda cahilleri ne yapmalı. 

Beynimizi özgürleştirmek ne kadar zor değil mi ? 

İş yine dönüp dolaşıp eğitime geliyor, şifreler yarıştıran eğitim sistemi birazcık olsun düzgün, yararlı, yaratıcı bir eğitim sistemine odaklanabilse bütün tabular birer birer yok olacak. Konuştukça birbirini dinlemeyi ve anlamayı öğrenen bir toplum olmaya doğru ilerleyebilecegiz. 

Cinsellik tarihi birazda insanlık tarihidir ve her coğrafyada başka yaşanır. 

Ali Sami
13 Mayıs 2011 

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..