Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Konut dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği, dinci'den demokrat çıkarmak...

Konut dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği, dinci'den demokrat çıkarmak...
 

 AKP’nin Kızılcahamam toplantısında gündem ustası Başbakan’ın söylediği iddia edilen“Aynı evde kız erkek yaşıyorlar, muhafazakar demokrat yapımıza ters..” sözü üç gündür memleketin siyasi gündemini belirliyor.

İktidar cephesinden Başbakanın kastının farklı olduğuna dair açıklamaları Erdoğan TBMM’de yaptığı konuşmada da boşa düşürdü.

Tek adam söylediklerinin arkasında duruyor, geri adım atmıyordu. Gücü olanlar pek takmasa da hali hazırda yürürlükte olan anayasaya göre hukukçular tarafından açıkça “suç” olarak değerlendirilen iktidarın tutumu, medyada yer alan iflah olmaz iktidar yandaşı kalemşorların Erdoğan’ı savunamayacağı “..utanıyorum, iktidarı ben bile savunamam..” denilen siyasi bir tabloyu Türkiye’nin önüne koydu.

 Konut dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği Anayasanın bireylere sağladığı temel haklar  arasında. 18 yaşındaki bireylere aileler ya da devlet karışamaz, nokta.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Anayasa hükümete gençleri koruma görevi veriyor” diyerek, Anayasa’nın 58. maddesini gerekçe gösteriyor.  Medeni Kanun’a göre, 18 yaşını geçmiş her birey “hukuki fiil eylemi açısından” tam yetki ve sorumluluk taşıdığına göre, kast edilen 18 yaşın altındaki gençler olmalı ki, günümüzde yasaklayarak gençleri ‘kötü alışkanlıklardan korumak’ olası değildir.

58. maddeye göre gençleri ‘uyuşturucu, ağır derecede alkol bağımlılığı, kumar gibi evrensel hukukun da öngördüğü alışkanlıklardan korumak’ eğitim ve bilinçlendirme ile olur.Çağdaş demokrasilerin egemen olduğu ülkelerde de yapılan budur.

Başbakan’ın ortaya attığı  “Aynı evde kız erkek yaşıyorlar, muhafazakar demokrat yapımıza ters..” gündeminin  hukuki ve anayasal açıdan savunulacak yanı yok.

Hukuki açıdan savunulamayan gündemin, dini açıdan da savunulması olası değil! İslam inancına göre konut dokunulmazlığı ve özel hayatın gizliliği esastır.

Kuşkusuz bu ve benzer gündemler hep olacak.

İktidar destekçileri, kalemşorlar “Dinci’den demokrat çıkarmanın mümkün olmadığını” (Dindar, İslam’ı dünyevi çıkarlarına alet etmeyenleri kast etmediğimi olası spekülasyonlara ve yanlış anlamalara karşı parantez açarak ifade ediyorum.)  yaşayarak öğrenecek, memleketin iktidarı desteklemeyen %50’si farklı nedenlerle de olsa zaten biliyor…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..