Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Konya Belediyeleri birbirine soğuk (mu?)

“İnsan tek kanatlı melektir, kucaklaşmadan uçamaz.” der Leo Buscaglia. 

Biz insanlar hem kendimizi hem de sevdiklerimizi, değer verdiklerimizi yalnız görmek istemeyiz. Kendimiz yalnızlıktan sıkılırız zira yalnızlık Allah’a mahsustur.
Asıl değinmek istediğim başka bir şey… 

Konya hoşgörü ve sağduyunun hâkim olduğu bir şehir olarak bilinir. Burada insanlar birbirine tahammül etmez birbirilerini severler. Kimse kimsenin kuyusunu kazmaz, kimse kendisini bir başkasından üstün görme serkeşliğine düşmez. 

Çok mu iyimserim? 

İyimser olmak istiyorum fena mı? 

Bir büyükşehir belediyesi ve üç tane de merkez ilçe belediyesi var Konya’da… 

Belediyelerimiz halktan aldığı yetkinin hakkını veriyorlar, çalışmalarında bunu görüyoruz. Her biri kendi çapında güzel işlere imza atma hevesinde ve harıl harıl çalışıyorlar. Bunda sorun yok. 

Halkın arasına girip halkı dinlediğiniz zaman, belediyeler arasında bir kopukluk olduğu gözlemleniyor. Öyle birkaç açılış veya birkaç dostlar alışverişte görsün birlikteliği ve verilen pozlar pek işe yaramıyor halkın gözünde. Herkesin de bildiği gibi, bazı şeyleri ne kadar saklarsanız saklayın halk bunu yutmaz ve yutmuyor da.
Artık sorun kimden kaynaklanıyor ve kim bu ayrılık tohumlarını ekti bilemeyiz. Biz bir fotoğraf çekip bir soruna parmak basmak istiyoruz. 

İşin dedikodu kısmıyla ilgilenecek değiliz. 

Halkımız kendisini yöneten ve aynı dünya görüşüne sahip yöneticilerin kucaklaşmasını ister. Özellikle Anadolu kültürüyle yoğrulan bu halk ayrılıkçı ve ferdi davrananları affetmez ve onlara kucak açmaz. 

Konjonktür gereği belki yüksek oy alabilirsiniz halkın teveccühüne mazhar olabilirsiniz ama bir samimi birlik görüntüsü vermezseniz, o koltuklarda ne kadar durursanız durun halkın kalbine inemezsiniz. 

Halkın kalbine inemeyenler de er geç halkın gözünden düşer. 

Dostlar sizi alışverişte değil aynı sofrada bağdaş kurup birlikte atılımlar yapmanızı görmek ister. Birbirinize destek olmanızı, birbirinizden güç almanızı ve kucaklaşmanızı bekler sizden. 

İlk adımı kim atar bilemem ama bana kalırsa Tahir Başkanın bu ayrı gayrı görüntüye bir son vermesi gerekir. 

Ya da Konya’nın ileri gelenlerinin belediyelerimizi bir ortak noktada buluşturup halkın gözünden kalbine de indirmesi gerekir. 

Profesyonel olabilirsiniz, globalleşen dünyada kendinize yer edinmek için çok çalışabilirsiniz. Ama Konya gibi bir şehirde sizin kucaklaştığınızı bu halk görmediği sürece, ne yaparsanız yapın, sadece ‘görevini yerine getiren başkanlar’ olarak kalırsınız. 

Kimseye akıl verme konumunda değiliz elbet… 

Görmek istediğimiz ve özlediğimiz resmi bize göstermenizi bekliyoruz. 

Mustafa SÜS
mustafasus@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 394
: 178
Kayıt tarihi
: 17.09.09
 
 

Bir kurumda yönetici olarak çalışmaktayım, 1974 Kayseri doğumluyum. Son demine varmadan hayatın h..