Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

     
    Kategori
    Yemek - Mutfak
     

    Konya iline özgü bamya çorbası

    Malzemeler:
    100 gr çiçek bamya
    150 gr kuşbaşı et
    3 orta boy soğan
    3 orta boy domates
    1 kaşık domates salçası
    1 limonun suyu
    2 litre su
    Tuz

    Yapılışı: Bamya iplerinden çıkarılmadan kuru halde üzerinde olabilecek çöpler ve ipler temizlenerek delikli süzgeçte sürterek fazla çöplerin dökülmesini sağlayalım. Tencereye alıp üzerine kadar kaynamış su dökerek 5 dakika haşlıyoruz.

    Diğer tarafta kuşbaşı eti biraz su ile haşlayıp yağ ve soğan ile kavuruyoruz. Salçasını da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.

    Haşlanmış bamyaları iplerinden çıkarıp temizledikten sonra kaynayan çorbamızın içerisine limon suyu ve tuz ile birlikte ilave ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra çorbaya ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişiyor.

    Yapılışını resimlerle izlemek isterseniz bu adreste.
    http://www.slide.com/r/R88jWHoC5T_iJgvxtPiyvuD-VmsW0nSe

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1034
    Kayıt tarihi
    : 12.07.07
     
     

    En büyük zevkim yemek yapmak ve el işi yapmaktır. Küçük denilecek yaşta başladığım elişlerimi, yemek..