Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Konya Ovası

Konya Ovası
 

Konya'ya yolu düşenler bilirler. Özellikle Karapınar ilçesinden geçenlerin içi ürperir kendilerini Arabistan çöllerinde sanarak. Sonrasında Ereğli'ye yaklaşınca içleri açılır, yeşilin içinde düşmüş gibi duygularla...

Karapınar civarlarında kırk yıl önce irili ufaklı göller vardı, göçmen kuşların Afrika'dan Avrupa'ya, oradan tekrar Afrika'ya göç ettikleri zamanlarda yorulduklarında konakladıkları. Ama şimdi yok oldular. Tabii içlerinde barındırdıkları binlerce kuş türü de böylece yok oldu.

O bölgelerden geçerken genelde siyah gözlük takıyorum, net görmemek için. Çünkü o bölgelerin yok oluşunu net görüntülerle gördüğüm zaman üzüntümü uzun zaman üzerimden atamıyorum. Oradaki yabani hayatı tekrar canlandırmak için konu olduğu zaman herkesin bir fikrinin olabileceğini ve bunu düşük ya da yüksek volumlerle dile getirebileceklerini de biliyorum.

Genelde söylenip giden ya da yazıldıktan sonra unutulacak bir konu oldu her zaman kum tozları arasında kısık gözlerle insanların birbirlerini tanımaya çalışmaları.

Ülkemdeki her boşa akan nehirleri nerede görürsem görüyüm hep hüzünlendirir beni bu yüzden. Çünkü yüz / ikiyüz km boru hattı ile ile bu boşa akan suların Konya Ovası''nda özellikle gezmediğim yeri kalmayan kumullarla kaplı alanlara taşınarak buraların yeniden canlandırılması özellikle de boşa akıp giden suların değerlendirilmesi konusunda çok değerli çalışmaların yapılması mümkün olmayan birşey değil.

Tabii dünyada tarım politikalarından aslan payı almak isteyen ülkelerin Konya Ovası'nın çölleşmesinden kendilerine düşen bir çıkarları da olabilir. Ama yavrusu ile ölen bir kuşun ölmesinden daha kıymetli olması hiç olası değil onların çıkarları...

Saygılarımla.
 
Toplam blog
: 7
: 1208
Kayıt tarihi
: 17.06.07
 
 

1974 Ankara doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Evli iki çocuk babasıyım. Halen Antalya'da yaşıyorum...